Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια της διαστροφής. Απ’ ότι φαίνεται ωστόσο, τα περιθώρια να μετατραπεί η διαστροφή σε σχιζοφρένεια και η σχιζοφρένεια σε τρέλα είναι εξαιρετικά διευρυμένα! Μετά τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, μετά τις τρεις απανωτές αυξήσεις στην τιμή του ΦΠΑ, μετά τις απολύσεις των συμβασιούχων, μετά από έναν οδοστρωτήρα μέτρων που κατεδάφισαν το λαϊκό εισόδημα και διέλυσαν εσχάτως την κοινωνική ασφάλιση, τώρα ποιο ειναι το καινούριο φρούτο που μας ξεφούρνισαν;
Μέχρι το 2012 θα έχει καταργηθεί ο χαμηλός-τρόπος του λέγειν- συντελεστής του ΦΠΑ! Όλα τα προϊόντα θα ενταχθούν στην κατηγορία του 23%. Πολύ ωραία. Το ψωμί θα έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ, μπορεί να οδεύει και προς τα 3. Το ίδιο και όλα τα τρόφιμα. Το ίδιο και τα φάρμακα. Θα πρέπει να κάνουμε οικονομία και στα DEPON.
Την ώρα που οι περισσότεροι μεγαλοκαρχαρίες σε αυτή τη χώρα συνεχίζουν να μετράνε αμύθητα κέρδη, ο λαός της σύρεται σε καταστάση πρωτοφανούς εξαθλίωσης. Είναι βέβαιο ότι αυτό θα συμβεί τα επόμενα χρόνια. Κάποιοι λένε ότι θα γυρίσουμε στην Ελλάδα του 1950. Διαφωνώ. Στην Ελλάδα του 1950 υπήρχε φτώχεια και οι ανάγκες ήταν διαφορετικές. Στην Ελλάδα του 2010 οι ανάγκες είναι σαφώς μεγαλύτερες και με αυτά τα μέτρα δεν οδηγούμαστε στη φτώχεια, αλλά στην εξαθλίωση! Όποιος γνωρίζει στοιχειωδώς την ελληνική γλώσσα μπορεί να αντιληφθεί τη διαφορά.
Αυτή η ελεεινή κυβέρνηση και αυτό το τραγικό πολιτικό οικοδόμημα πρέπει να ανατραπούν γρήγορα. Όπως όλες οι δοσίλογες κυβερνήσεις ανατράπηκαν στο παρελθόν, έτσι πρέπει να ανατραπεί και αυτή. Λένε ότι τα μέτρα είναι προσωρινά, αλλά λένε ψέματα! Ο ίδιος ο Στρος Καν μίλησε για μέτρα με ισχύ δεκαετιών. Η διάλυση του λαϊκού εισοδήματος θα είναι άνευ προηγουμένου. Οι εργαζόμενοι μια επιλογή έχουν: αντίσταση κι ανατροπή αυτής της πολιτικής! Αλλιώς σε 5 χρόνια θα μετράμε όχι χασούρα στα εισοδήματά μας, αλλά χασούρα στο ίδιο το δικαίωμα να ζούμε αξιοπρεπώς. Κι αυτό είναι ότι πιο προσβλητικό και προκλητικό για μια κοινωνία στην οποία ο πλούτος που παράγεται είναι τεράστιος!
photo via PetitPlat by sk
Άρθρα (RSS)
Σε λιγο θα κανουμε το σκατο μας παξιμαδι
ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΟΜΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Γεια χαρά !
Είναι γεγονός ότι η αστική τάξη, κήρυξε τον πόλεμο (στην κυριολεξία) στην εργατική τάξη !
Και το έκανε αυτό στηριζόμενοι στις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ !
Όμως, λογαριάζουν χωρίς τον … ξενοδόχο !
Και στην προκειμένη περίπτωση ο “ξενοδόχος” είναι το ΠΑΜΕ, είναι το ΚΚΕ !
Που δεν θα αφήσουν πέτρα στην πέτρα μέχρι να ανατραπεί η πολιτική αυτοί και οι εκφραστές της, να ανατραπεί τελικά η ίδια η αστική τάξη !
…και μετά να πάμε όλοι για παγωτό….
Αν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ήταν ξενοδόχοι, δεν θα επέτρεπαν σε κανένα πελάτη την είσοδο στο ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο θα έπρεπε να παραμείνει άδειο, για να αποτραπεί κάθε απόπειρα εκμετάλλευσης των εργατών
Αν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ήταν ξενοδόχοι θα “περιφρουρουσαν” τα ανταγωνιστικα ξενοδοχεια διωχνοντας τους πελατες τους. Το ξενοδοχειο του ΚΚΕ θα λειτουργουσε κανονικα γιατι ειναι “κομματικη” επιχειρηση και συμβαλει στην επανασταση.
Σωστός ο Theo
http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=3146&reftab=37
‘Ένας 29χρονος υπάλληλος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, ενώ καθόταν σε παγκάκι στην οδό Σίνα μαζί με κάποιον άλλο, δέχτηκε επίθεση από ροπαλοφόρους διαδηλωτές οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν άγρια στο κεφάλι, επειδή νόμισαν, λέει, ότι ήταν μυστικός αστυνομικός που παρεισέφρησε στο συγκεντρωμένο πλήθος!’
Απ’ότι φαίνεται ούτε και αυτός λογάριαζε με τον ξενοδόχο….
@ Fileleftheros, Theo: Ωραία όλα αυτά, αλλά για την ταμπακιέρα τίποτα…Προφανώς από τη στιγμή που θα πληρώνουμε φόρο 23% σε τρόφιμα και φάρμακα όλα βαίνουν καλώς κατά τη γνώμη σας.
Πήξαμε στις ηλιθιοεξυπνάδες. Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτοί χτενίζονται. Ακόμα και τώρα, που το ΚΚΕ όχι μόνο επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας για τα μέτρα που παίρνονται αλλά και αγωνίζεται για να μην περάσουν, αυτοί τον χαβά τους. Αναπαράγουν την ανοησία των αστικών ΜΜΕ.
Τους έπιασε ο πόνος για τον τουρισμό. Επειδή – λέει – είναι η μοναδική βιομηχανία που μας έμεινε (άλλη κουταμάρα κι αυτή, άλλο υπηρεσίες κι άλλο παραγωγή). Οι ίδιοι που κλαίνε για τον τουρισμό, είναι οι ίδιοι που χειροκροτήσανε την αποβιομηχανοποίηση της Ελλάδας με τις διαταγές της ΕΕ και την προθυμία των ντόπιων δοσίλογων. Κουβέντα για τον Θεοχαράκη στο Βόλο, για την good year στην Καλαμάτα, για την απαξίωση των ναυπηγείων. Τα κοιτάσματα βωξίτη, χρυσού και πολλών άλλων πρώτων υλών έχουν δοθεί για εκμετάλλευση σε ξένες εταιρείες. Μην ξεχνάμε ότι στα μέσα-τέλη του 90 με χουντικό νόμο το ΠΑΣΟΚ απαγόρευε στους κατοίκους της Χαλκιδικής ακόμα και την κυκλοφορία όταν η TVX gold εκμεταλλευόταν τα κοιτάσματα χρυσού.
Κλωστοϋφαντουργίες κλείσανε (DMC, Πειραϊκή πατραϊκή, Λαναράς κ.α.), Η αγροτική παραγωγή συρρικνώθηκε μέχρι και 40% για να τρώμε τα του εξωτερικού. Το ίδιο κι η κτηνοτροφία, η γαλακτοκομία.
Και λένε στον ελληνικό λαό ότι θα σωθεί αν δουλέψει σερβιτοράκι, λαντζιέρης, μάγειρας και καμαρώτος. Αφού ξερίζωσαν κάθε δυνατότητα παραγωγικής – και κατ’ επέκταση οικονομικής- δραστηριότητας σε αυτόν τον τόπο.
Χλευάζουν τη λαϊκή οικονομία, την αναγάγουν στη σφαίρα του “μεταφυσικού” και του “ανέφικτου” γιατί στην πραγματικότητα τη φοβούνται. Αλίμονο γι’ αυτούς αν χάσουν την κουτάλα μαζί με τα ζουμιά. Χειρότερος εχθρός γι αυτούς από τον εργαζόμενο λαό που παλεύει για το δίκιο του, δεν υπάρχει. Και το δείχνουν τώρα επιθετικά, πιο πολύ από ποτέ.
Και – δυστυχώς – υπάρχουν παντού οι οσφυοκάμπτες, οι γλύφτες τους, αυτοί που σπεύδουν να υιοθετήσουν τα γελοία επιχειρήματά τους γιατί είτε δεν έχουν ανάγκη να ανατραπεί αυτή η πολιτική είτε στερούνται της στοιχειώδους συνείδησης.
…άλλωστε, όπως έλεγε κι ο πατέρας μιας φίλης μου… Για να είσαι δεξιός, ή θα ‘σαι πλούσιος στην τσέπη ή φτωχός στο μυαλό.
Και λένε στον ελληνικό λαό ότι θα σωθεί αν δουλέψει σερβιτοράκι
Δεν υπαρχει επαγγελμα “σερβιτορακι”. Υπαρχει επαγγελμα σερβιτορος. Σεβασμος στον κοσμο της εργασιας.
@ Τέο,
Ο Σφυροδρεπανίστης δεν εστίασε στο επάγγελμα και ο χαρακτηρισμός “σερβιτοράκι” το είπε μάλλον χαριτολογώντας.Πολύ απλά λέει οτι σήμερα στην Ελλάδα, όπου εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθήσαμε απο την ΕΕ,έχουμε καταστρέψει την παραγωγική μας βάση.Και δεν θα σώθουμε ,κάνοντας δουλειές του ποδαριού……
Ο λόγος ορισμένων αυτοκλητων υπερασπιστών της εργατικής τάξης φανερώνει πολλά. Αν έχεις απασχοληθει σε «δουλειές του ποδαριού» έστω και λίγο δεν χρησιμοποιείς τέτοιες εκφράσεις. Άντε να σας δω όταν κοπεί το χαρτζιλίκι του μπαμπά, επαναστάτες της πλάκας.
Αν το μόνο που σε ενόχλησε ρε Τεο ήταν το “σερβιτοράκι” στο χαλαλίζω και το παίρνω πίσω, άλλωστε δεν το εννοούσα υποτιμητικά. Εγώ στους Βιλχελμικούς ανθρωπάκους ήθελα να επικεντρωθώ που – μεταξύ άλλων – διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο.
Και αυτά τα “σεβασμό στον κόσμο της εργασίας” να πας να τα πεις σε αυτούς που τους σερβιτόρους τους έχουν με 600 το μήνα μαύρη εργασία, ορθοστασία και σκοτώνονται να γεμίζουν νερά και να κάνουν ατέλειωτα χιλιόμετρα μέσα σε 100 τετραγωνικά μπας και τους αφήσουν κατιτίς παραπάνω να καλύψουν τις ανάγκες διαβίωσής τους.
Αγνωστε Χ,
Πίσω από το επιφανειακό σχολιό σου, υπάρχει ένα θέμα που αξίζει να συζητηθεί σε κάποιο βάθος και αυτό για μένα είναι το τί είδους φόροι θα πρέπει να συλλέγονται, οι άμεσοι ή οι έμμεσοι.
Οι άμεσοι, δείχνουν εκ πρώτης όψεος οι πιο δίκαιοι αφού ο καθένας πληρώνει ένα ποσοστό του εισοδηματός του, ενώ οι έμμεσοι δείχνουν να είναι πιο άδικοι αφού όλοι πληρώνουν το ίδιο ποσοστό, όπως ο ΦΠΑ.
Όμως τελικά οι έμμεσοι φόροι έχουν και αυτοί την δική τους αναλογικότητα και το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεσαι την μεγάλη γραφειοκρατία για να εξετάσει το πραγματικό εισόδημα των φορολογουμένων. Η αναλογικότητα των έμμεσων φόρων επιτυγχάνεται στο γεγονός ότι τα υψιλότερα εισοδήματα θα αγοράσουν πιο πολυτελή και ακριβά αγαθά άρα και θα πληρώσουν περισσότερο φόρο ενώ τα χαμηλότερα εισοδήματα θα πληρώσουν λιγότερο.
Το μειονέκτημα της υψιλής φορολογίας είναι ότι σπρώχνει περισσότερο κόσμο στην μαύρη οικονομία.
Φυσικά και η προσωπική μου θέση είναι ότι οι φόροι θα πρέπει να είναι οι λιγότεροι δυνατοί και ότι για να μειωθεί το έλλειμα θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην περικοπή των δαπανών αλλά και στην αναπτυξιακή πολιτική (κατάργηση γραφειοκρατείας, μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, ελεύθερες εργασιακές σχέσεις, ελεύθερο ωράριο, μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, άνοιγμα των κλειστών επαγγελματων, κατάργηση των στρεβλώτικών επιδοτήσεων). Θα έπρεπε δε να σημειώσεις στο άρθρο σου ότι το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των 600 και 700 ευρώ δεν τα τρώει το ψωμί στα 2 ευρώ, αλλά το ΙΚΑ που τρώει 200 και 300 ευρώ κάθε μήνα για να πάνε τα λεφτά σε ένα ταμείο ελλειματικό και προβληματικό.
Επίσης το πρόβλημα είναι ότι όχι μόνο το ΦΠΑ θα είναι υψιλό αλλά θα είναι υψιλή και η άμεση φορολογία.
Αλλά από την άλλη όλοι οι κομμουνιστές θα πρέπει να χαίρεστε που η κυβέρνηση με την δειλή πολιτική της φέρνει τον κόσμο σε απόγνωση. Αν ο κόσμος δεν εξαθλιωθεί δεν θα σκεφτεί ποτέ να υποστηρίξει το ΚΚΕ. Υπάρχετε μόνο στο μέτρο που υπάρχει φτώχεια και περιορισμένες επιλογές.
Φιλελεύθερε, τα ταμεία του ΙΚΑ δεν ήταν ούτε ελλειματικά ούτε προβληματικά. Τα έκαναν προβληματικά και ελλειματικά. Μην ξαναλέμε τα ίδια. Πανίσχυρα ταμεία όπως το Μέταλλο και το ΝΑΤ, διαλύθηκαν από την διαχείριση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μέσα σε χρόνο ντε-τε. Το ΤΣΜΕΔΕ που συνεχίζει να είναι εύρωστο, θα πάψει να είναι αν συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν για να αγοράζει ποσοστά-που απαιτούν τεράστια ποσά- από τις αποκρατικοποιήσεις. Ας μην το αναπτύξουμε παραπάνω. Δηλαδή αν ο εργαζόμενος έπαιρνε στο χέρι αντί για 700 ευρώ, ας πούμε 900, δε θα έπρεπε να κλείσει μια ιδιωτική ασφάλιση; Επομένως, πάλι δε θα πλήρωνε; Για να μην μπούμε σε πικρά παραδείγματα ιδιωτικής ασφάλισης, όπως η ΑΣΠΙΣ…
Εννοείται ότι δεν χαιρόμαστε με την εξαθλίωση του πληθυσμού. Για τον απλούστατο λόγο ότι κι εμείς στα λαϊκά στρώματα ανήκουμε κι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι ανήκουν σε αυτά τα στρώματα. Κι όχι μόνο αυτό. Δεν ξέρω αν έχεις υπόψη σου κάτι που είχε γράψει ο Μαρξ; “Όταν ο λαός πεινάει, δεν ασχολείται με την πολιτική”. Και ο νοών νοείτω…
@ Φιλεύθερος,
Μερικά πράγματα για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων στην Ελλάδα.Όπως είπε και πιο πάνω ο Άγνωστος Χ τα ασφαλιστικά ταμεία δεν ΗΤΑΝ προβληματικά ή ελλείματικα,τα ΕΚΑΝΑΝ.ΠΩΣ?
.Έλλειψη πλήρους και σταθερής δουλειας για ολους.(μερική απασχόληση,καταπάτηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιώματων στον ιδιώτικο τομέα..;) )
.Τοκογλυφικές τιμές στις προμήθειες ιατρικών ειδών(φαρμάκα,εμβόλια,επιδέσμους,γάζες κλπ κλπ)
.Το πρόσφατο τζογάρισμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο.
@ Τεο,
Τρικυμια εν κρανιο ετσι?
ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΑΞΙΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟ,ΚΑΘΑΡΙΣΤΗ,ΛΑΝΤΖΕΡΗ,ΠΙΤΣΑΔΟΡΟ Η ΓΕΝΙΚΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ! Αν εσυ παιρνεις τις επιθυμιες σου για πραγματικοτητα ,δεν σου φταινε οι αλλοι!!!!!!Και την συγκεκριμενη εκφραση την χρησιμοποιησα για να τονισω την ΟΡΘΟΣΤΑΣΙΑ που εχουν τα συγκεκριμενα επαγγελματα!Εκτος βεβαια αν ξερεις κανενα πιτσαδορο,γκαρσονι,καθαριστη η λαντζερη που να δουλευουν …..ΚΑΘΙΣΤΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!.Και εννοειται οτι υποστηριζω αυτους τους ανθρωπους.Γιατι και εγω παιδι απο λαικη οικογενεια ειμαι και δεν εχω να χωρισω ΤΙΠΟΤΑ με οσους εργαζονται εκει(και με τους υπολοιπους εργαζομενους βεβαια).
Οι γονεις μου δουλεψαν σε παρομοιες δουλειες και μου εχουν δωσει να καταλαβω οτι τα χρηματα βγαινουν με κοπο.Ως μαθητης που ειμαι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ.Οι μονες φορες που μου δινουνε(ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ) ειναι οταν χρειαζομαι να παρω τις συγκοινωνιες για να παω καπου η ΑΝ παω κανενα(ΣΠΑΝΙΑ) κινηματογραφο που και εκει παλι αν και μου δινουν περισσοτερα απο οσα χρειαζομαι περα απο το εισητηριο η δεν παιρνω τιποτα η το πολυ να παρω κανενα μπουκαλι νερο.Αν δεν ξερεις λοιπον μη ανοιγεις το στομα σου και πετας μπαρουφες!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και φυσικα οταν περασω στο πανεπιστημιο θα ΔΟΥΛΕΨΩ.Εξαλλου,τους εχω πει ξεκαθαρα οτι οταν γινω φοιτητης θελω να ΕΙΜΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ.
Εγινα κατανοητος??
Μια μεγαλη διορθωση για το χαρακτηρισμο “δουλειες του ποδαριου”(οταν εισαι νευριασμενος ειναι φυσικο αλλα να θες να γραψεις και αλλα τελικα να γραφεις!)
Δουλειες του ποδαριου,εννοω οποιαδηποτε δουλεια που κανεις ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ.Δηλαδη που την κανεις ισα ισια για να βγαλεις τα προς το ζειν και δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με την επαγγελματικη σταδιοδρομια που θελεις να ακολουθησεις…….
@boubis Χαλάρωσε… γραμμένους στα καλαμπαλίκια του τους έχει ο Τεο τους σερβιτόρους. Θα κλαψούριζε και για μια πατημένη σκατόμυγα αν τη μυγοσκοτώστρα την είχε στα χέρια του κάποιος ΚΚΕς. Απλά σκάναρε το κείμενο, πολιτικά επιχειρήματα να αντιπαρατεθεί δεν έχει ο άνθρωπος και βρήκε και είπε μια βλακειούλα.
Ο καθείς λειτουργεί βάσει ιδίας αντίληψη και προφανώς η αντιληπτική ικανότητα του εν λόγω υποκειμένου φτάνει μόνο μέχρι το σημείο της υποκοριστικής ορθότητας των λέξεων.
Σωστος ο sfirodrepanistis .Παρακολουθω τις συζητησεις αρκετο καιρο και πραγματικα βαριεμαι να απαντησω με αυτα που λενε .Τα παιδια του γυμνασιου αυτα δε θα τα λεγανε.Ευτυχως εχουμε τον ΤΗΕΟ και γελαμε
@ Όλους: Μπορείτε να κρατήσετε ένα επίπεδο στη συζήτηση; Δηλαδή πρέπει πάλι να αρχίσουμε να σβήνουμε σχόλια; Ρε sfyrodrepanisti, δύσκολο είναι να μιλάς χωρίς να χρησιμοποιείς εκφράσεις τύπου “καλαμπαλίκια”;
@Άγνωστος Χ
Σε πληροφορώ ότι “Καλαμπαλίκι” είναι και ένα καθόλα νόμιμο μεζεδοπωλείο στην Πάτμου στα κάτω Πατήσια. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και την έκφραση “μπιρμπιλαηδόνια” ή “μπομπόλια”. Καθόλου προσβλητικές λέξεις καθώς κάποιες δεν έχουν νόημα και η ετυμολογία των υπολοίπων δεν έχει καμία σχέση με κάτι προσβλητικό. Επίσης, καλαμπαλίκια σημαίνει “σωρός πραγμάτων” και θα μπορούσε κάλλιστα να αναφέρεται και σε παλαιά υποδήματα. Είναι πώς το εκλαμβάνει κανείς και όχι πως το εκφέρει κάποιος άλλος.
Τώρα για το θέμα επιπέδου. Για να συνομιλήσει κανείς με ανθρώπους σαν τον Τεο πιστεύω ότι πρέπει να ρίξει πολύ το επίπεδο έτσι ώστε να περάσει το 1% από αυτά που θα πει.
Επίσης η ειρωνεία του περί κομματικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και επιλεκτικών αγώνων έγινε για να προκαλέσει και να προσβάλει όσους είμαστε στο ΚΚΕ και απάντησα ανάλογα.
Έχω επιλέξει συνειδητά τον δρόμο της οργανωμένη πάλης με όποιες θυσίες μπορεί να σημαίνει αυτό και δεν ανέχομαι τη χολή από ανθρωπάκους που η υπέρτατη επαναστατική τους πράξη είναι το “αμύνεσθαι περί πάρτης”.
Το σχόλιο μου έχει να κάνει με τα πρόσφατα γεγονότα όταν το ΚΚΕ απέκλειε επιχειρήσεις με το πρόσχημα της απεργίας αλλα η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ λειτουργούσε κανονικά. Οι ΚΚΕδες απέκλεισαν εκτυπωτικές επιχειρήσεις, απέκλεισαν θέατρα όπου οι εργαζόμενοι ήθελαν να δουλέψουν αλλα οι δικές του επιχειρήσεις τύπωναν κανονικά τον “κοσμο του επενδυτή” και άλλα σοσιαλιστικά έντυπα.
Μετά απο επίμονες ερωτήσεις μου, οι ΚΚΕδες του μπλογκ τελικά παραδέχτηκαν ότι το ΚΚΕ εκανε ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ γιατί.. έτσι του αρέσει. Γι’αυτό και είναι καθήκον κάθε πολίτη που θέλει τη πρόοδο αυτής της χώρας να αποδομήσει στη συνείδηση και του τελευταίου Έλληνα αυτό το γραφειοκρατικό μαγαζάκι που λέγεται ΚΚΕ και είναι μέρος του ελληνικού προβλήματος.
Theo εσύ είσαι μέρος του ελληνικού προβλήματος
Ακόμα περιμένω πειστική απάντηση γιατί το ΚΚΕ έκανε απεργοσπασία σε απεργία που το ΙΔΙΟ κήρυξε. Θα μας απαντήσεις τσέχο?
Εγώ πληρώνομαι ΑΚΡΙΒΩΣ για αυτά που δουλεύω. Ούτε σύνταξη στα 53 έχω πάρει, ούτε ΔΥ είμαι να κοροιδέυω την κοινωνία και να πληρώνομαι τρεις φορές παραπάνω απ’όσο παράγω. Αν οι Έλληνες ήταν σαν και εμένα η χώρα θα ήταν πολύ καλύτερη.
Αγνωστε Χ
είπα 10 πράγματα, απαντάς στο 1, τέλος πάντων.
Τα ταμεία κατήντησαν εκεί που κατήντησαν στα χέρια του Κράτους. Στην πλειοψηφία τους, για να μην πώ στην ολοτητά τους αφού και τα εύρωστα ταμεία σύνήθως απέκτησαν την οικονομική τους ‘ευμάρεια’. Επειδή οι συντεχνίες είχαν πρόσβαση στους πολιτικούς και αυτοί ψηφίζανε προνόμια και αυξημένες εισφορές από το Κράτος σε βάρος όλων των άλλων φορολογουμένων.
Απέναντι στο Βατερλώ των δημοσίων ταμείων, που να πούμε φυσικά ότι δεν ήταν αποκλειστικά θέμα των μεγάλων κομμάτων, υπήρχαν και συνδικαλιστάδες και ιδεολογική κατεύθυνση από την αριστερά περί ‘δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης’ τρομάρα σας, μου βρίσκεις (μόνο) το παράδειγμα της Ασπίς, που συνέβει στο ελληνικό μπάχαλο που φυσικά απέχει από το φιλελευθερο ασφαλιστικό σύστημα της ελάχιστης εγγυημένης συνταξης + ιδιωτική ασφάλιση. Όπου τα πιστοποιημένα ασφαλιστικά ιδρύματα θα καταθέτουν μέρος των αποθεματικών σε ένα συνεγγυητικό κεφάλαιο που θα καλύπτει τις ζημιές των ασφαλισμένων σε περίπτωση χρεοκοπίας ενός ταμείου.
Άρα για να επιστρέψουμε στο θέμα μας: το θέμα της ακρίβειας είναι σύνθετο. Παιζουν ρόλο οι μισθοί, το αν οι τιμές είναι οι κατώτερες δυνατές, αν δηλαδή έχει δουλέψει ο ανταγωνισμός, και εξωγενείς παράγοντες. Πιστεύω ότι η κίνηση της κυβέρνησης να αυξήσει το ΦΠΑ είναι σπασμωδική για να κάνει την αρπαχτή της.
Μέχρι στιγμής την πληρώνουν ευρύτερα στρώματα του πλυθησμού (όχι ότι και αυτά παρήγαγαν κάτι σημαντικό) ενώ συντεχνίες στον ΟΤΕ και στη ΔΕΗ συνεχίζουν ακάθεκτοι σε προνομιακό καθεστώς. Πράγματι περικόπτουν την σύνταξη των 700 ευρώ και όχι των 3000 ευρώ. Και φυσικά η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη είναι τόσο ανίκανες που ούτε τα λιμάνια δεν μπορούν να ξεμπλοκάρουν, ούτε τους διεφθαρμένους πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημόσιους λειτουργούς δεν μπορούν να συλλάβουν. Χλωμά τα πράγματα….
Τεο τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα αλλά δεν πειράζει, μικρή σημασία έχει. Το ΚΚΕ δεν κηρύττει απεργίες, δεν είναι σωματείο. Στηρίζει τις απεργίες. Η Τυποεκδοτική είναι η μοναδική επιχείρηση η οποία έχει σταματήσει την παραγωγή σε απεργία των εργαζομένων. Ας μου βρεις άλλη επιχείρηση που το έχει κάνει αυτό από μόνη της. Με τον ίδιο τρόπο που το ΚΚΕ δεν κηρύττει απεργίες δεν μπορεί να κάνει απεργοσπασία. Απεργίες και απεργοσπασίες κάνουν οι εργαζόμενοι. Και πάνω σε αυτό το ΚΚΕ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να έχουν οι απεργίες επιτυχία. Το να στηρίζεις τις απεργίες και να κάνεις απεργοσπασία είναι λίγο δύκολο νοηματικά
Όταν εσύ δεν απεργείς αγαπητέ Τεο και είσαι απεργοσπάστης, δεν είσαι σε θέση να κρίνεις τα μέλη του ΚΚΕ που σε κάθε απεργία από τις 4.30 το πρωί είναι στο πόδι απέναντι στους απεργοσπάστες. Εκτός αν συμμετέχεις σε κάθε απεργία οπότε να σου δώσουμε κρατικό τίτλο σχιζοφρένιας με συννημένα όλα τα γραφόμενά σου κατά του συνδικαλισμού.
Και το να ξεπατικώνεις ανώνυμες πληροφορίες από το ιντιμίντια και να τα παραθέτεις εδώ σαν αδιάσειστες αλήθειες δηλώνει από μόνο του την εμπάθεια σου για το ΚΚΕ και την – ακόμα μια φορά – αντιληπτική σου υστέρηση.
Δεν έχει νόημα να ασχοληθώ – τουλάχιστον εγώ – περαιτέρω με τις εμμονές σου, δεν κρίνεται από εσένα και από εμένα μόνο η ροή των γεγονότων. Και επαναλαμβανόμενες κρούσεις των οπισθίων σου στο έδαφος να εκτελείς – να το πούμε και ευγενικά μη μας κόψει το ΕΣΡ – ο κόσμος δεν θα είναι μια ζωή χαϊβάνι.
Φυσικά και το ΚΚΕ κάνει ότι περνάει απο το χέρι του για να έχει επιτυχία η απεργία ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ εκει που τις περισσότερες φορές οι εργαζόμενοι ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ. Ο “κοσμος του επενδυτή” όμως τυπωνεται κανονικά στην τυποεκδοτική απο τα …. κόκκινα μεροκάματα…. έτσι κνίτη?
Τα κόκκινα μεροκάματα υπόκεινται σε ένα σκεπτικό ξένο για σένα. Όπως και η ξεχωριστή σχέση ενός μέλους του ΚΚΕ με το κόμμα η οποία είναι σχέση εθελοντικής προσφοράς προς το σύνολο (λέξεις ξένες κι άγνωστες για έναν μικροαστό “κυρ Παντελή”). Την ανιδιοτελή προσφορά προς το κόμμα επέτρεψέ μας να την κρίνουμε εμείς ως άμεσα ενδιαφερόμενοι κι όχι εσύ. Εσύ μπορείς να συνεχίσεις να δουλεύεις για να συντηρείς τον ένα και μοναδικό Τεο – πράγμα που κανείς δεν σου καταλογίζει στα αρνητικά σου, αφού το να κοιτάς μόνο τον εαυτούλη σου τη σήμερον έχει αναχθεί σε υπέρτατη αρετή.
Έχω από καιρό πάψει να είμαι μέλος της ΚΝΕ. Ευχαριστώ πάντως για το κομπλιμέντο. Υποθέτω ότι τώρα θα πρέπει να σε αποκαλέσω με τη σειρά μου “χρυσαυγιτάκι” και να περάσω τη συζήτηση στο πεδίο της απλοϊκής σκέψης, των γηπεδικών συνθημάτων και της νηπιαγωγικής επιχειρηματολογίας που σίγουρα θα κάνει τη συζήτηση ευκολότερη για σένα, ανούσια για μένα. Να περνάς καλά και να προσέχεις τον εαυτούλη σου.
Ρε συ απατεωνα δεν ντρεπεσαι λιγακι να λες τετοιες ανοησιες; Απο τη μια οι κκεδες μπορουν δουλευουν “εθελοντικα” στην Τυποεκδοτικη εν μεσω απεργιας, αλλα οι αλλοι εργαζομενοι που ανηκουν στις επιχειρησεις που το ΚΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΜΕ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΟ ΤΡΟΠΟ γιατι να μην μπορουν να δουλεψουν ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΝ;
Το τι κανω εγω στην ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ MOY ζωη δεν σου πεφτει λογος. Ευτυχως ζουμε στον ελευθερο κοσμο (και οχι σε Κουβα, Β.Κορεα κτλ) και ο καθενας εχει το δικαιωμα της ιδιωτικοτητας.
Θοδωρας (Τheo) γιατι τα φυντανια αρεσκονται να κοβουν τα σχολια μου κατα το δοκουν.
Την “προσφορα” σου προς το κομμα-επιχειρηση θα τι κρινω ΚΑΙ εγω γιατι το ΚΚΕ και οι επιχειρησεις του λαμβανουν κρατικη επιχορηγηση πραγμα που συνιστα ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ προς τις αλλες επιχειρησεις του κλαδου και θα πρεπει να επεμβει η επιτροπη ανταγωνισμου της ΕΕ για να επιστρεξει το ΚΚΕ αυτα τα χρηματα. Εθελοντικη προσφορα νοειται μονο σε μη κερδοσκοπικες εταιριες αλλιως ειναι παραβιαση εργατικης νομοθεσιας και αθεμιτος ανταγωνισμος.