Επιστροφή στο 1800!
Δημοσιευμένο από Agnostos X στην κατηγορία εργασία, οικονομία, ΠΑΣΟΚ, πολιτική
- 5% το όριο των απολύσεων, αντί για 2% που ίσχυε μέχρι σήμερα.
- Μείωση των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης στο 50%.
- Αμοιβή των νεοεισερχόμενων στο 80% του σημερινού βασικού μισθού. Η γενιά των 700 ευρώ γίνεται γενιά των 600 ευρώ.
- Δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα.
- Πάγωμα για τρία χρόνια των μισθών και άγνωστη η τύχη των δώρων.
Πράγματι το ΠΑΣΟΚ κράτησε τις υποσχέσεις του. Και δε θα θίξει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Γιατί πολύ απλά, πλέον η λέξη μισθωτός καταργείται. Μάλλον για σκλάβους μιλάμε, κι επανερχόμαστε στην εποχή του καπιταλιστή-φεουδάρχη που κάνει ότι γουστάρει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα. Και όλα αυτά θα περάσουν με προεδρικά διατάγματα. Συγχαρητήρια και στον πρόεδρο της “Δημοκρατίας” που θα υπογράψει αυτά τα εκτρώματα. Προφανώς η κατακρεούργηση των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα θα ωφελήσει τα δημόσια οικονομικά της χώρας!
Τελείωσε η παραμύθα κύριοι. Όλα γίνονται για να συνεχίσουν να πλουτίζουν ένα μάτσο απατεώνες. Τα δημόσια οικονομικά σας ενδιαφέρουν μόνο στο βαθμό που θα εξασφαλίζουν ζεστό χρήμα στους απατεώνες που προαναφέραμε. Ο δρόμος που επιλέξατε θα έχει πολύ άσχημη κατάληξη. Αρχικά για το λαό. Αλλά στην πορεία, θα ξυπνήσουν οι σκλάβοι. Και τότε, να δω που θα κρυφτείτε…
Άρθρα (RSS)
Θές να πείς ότι εξακολουθεί να υπάρχει όριο στις απολύσεις; Ότι υπάρχουν υποχρεωτικά ποσοστά στις αποζημιώσεις;, Ότι εξακολουθεί να υπάρχει ορισμός αμοιβών και μισθών; Ότι υπάρχει κόσμος που παύει να δουλεύει πριν τα βαθειά γεράματα;
Ποιό 1800; Αυτό είναι Μεσαίωνας….
Όχι φιλελεύθερε. 1800 είναι. Το μεσαίωνα δεν είχαμε καπιταλισμό. Αν και στην έκταση της εκμετάλλευσης, δε θα διαφωνήσω. Τι 1400, τι 1800, τι 2010. Και προφανώς, κάποια στιγμή δε θα υπάρχει τίποτα από αυτά. Τότε μπορεί να μιλάμε και για far west.
Agnostos X recently posted..Επιστροφή στο 1800!
Μακάρι….μπας και μειωθεί επιτέλους η ανεργία, γνωρίσει ανάπτυξη ο τόπος, αυξηθούν οι μισθοί και τα εισοδήματα….
Πάντως μέχρι στιγμής, με αυτά που διαβάζω μάλλον οι εργαζόμενοι εκμεταλλεύονται τους εργοδότες στην Ελλάδα…..
Άγνωστε Χ,
Δεν μου αρέσουν οι υπερβολές και οι μεγαλοστομίες, αλλά ναι: Έχω πεισθεί ακλόνητα ότι ο δρόμος αυτός θα έχει πάρα πολύ άσχημη κατάληξη… Η απληστία των «αγορών» και η άνευ όρων υποταγή στα κελεύσματά τους έφερε τα πράγματα εδώ που τα έφερε…. Θα έπρεπε να είναι προσεκτικότεροι όσοι, κινούμενοι πολύ μακριά από κάθε όριο νομιμότητας, λεηλάτησαν τη χώρα. Τώρα επιχειρούν να ανασκολοπήσουν και τους κατοίκους . Τρέχουμε ολοταχώς προς την κοινωνική διάλυση. (Μου έκανε εντύπωση ότι μέχρι και ο ….Πρετεντέρης ήταν έξαλλος με τα μέτρα αυτά!) Είναι φανερό ότι το όχημα, χωρίς φρένα, κάνει βουτιά στο γκρεμό. Να δούμε ποιος θα βγει ζωντανός από κει μέσα…
Καλημέρα σας !
Ξέρεις, αγαπητέ, συμφωνώ απόλυτα ότι “γυρίζουμε” πίσω στο 1800 !
Μόνο, που, αυτό, γίνεται με το πρώτο (αριθ. 1ο) Προεδρικό Διάταγμα !
Μένουν άλλα … 94 !!!
Με αυτό το … ρυθμό, το πιο πιθανό είναι, σε λίγους μήνες, να “γυρίσουμε” σε εποχές Προ Χριστού !!!
Και το θέμα δεν είναι (προφανώς) για γέλια !
Χρειάζεται ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !
ΤΩΡΑ !
faros recently posted..Η σφαγή του λαού !
@Flann: Τύποι όπως ο Πρετεντέρης που ξαφνικά θίχτηκε για την καταπάτηση του εργατικού δικαίου ή ο Λοβέρδος που κλαψουρίζει για το πόσο άσχημα νιώθει που έλαχε σε αυτόν ο κλήρος των μεταρρυθμίσεων, απλά προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους σε περίπτωση ενός λαϊκού ξεσπάσματος. Κατά τα άλλα, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι καμικάζι και ποσώς ενδιαφέρεται για το αν θα συνεχίσει να υπάρχει μετά από ένα ή δύο χρόνια.
@faros: Ξεσηκωμός, συμφωνώ. Αλλά να αναλάβουν και οι κολλημένοι παραδοσιακοί του ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες τους. Αν δε θέλουν να αντιδράσουν να βγουν ξεκάθαρα στα παιδιά τους και να τους πουν “δε μας νοιάζετε ούτε εσείς, ούτε τα εγγόνια μας, το ΠΑΣΟΚ μας νοιάζει”. Ξεκάθαρα πράγματα. Γιατί για ορισμένους ανθρώπους αυτό συμβαίνει.
Agnostos X recently posted..Επιστροφή στο 1800!
Το πρόβλημα με το 1800 είναι ότι υπάρχει και το 1700, το 1600, το 1500, υπάρχει και η δουλοκτητική κοινωνία, που κάποιοι ίσως να αναπολούν σήμερα δεν ξέρω.
Άσχετο αλλά το 1800 δεν είχαμε μεσαίωνα:ρ Μεσαίωνας θεωρείται χονδρικά μέχρι τον 15ο αιώνα, λεπτομέριες τεχνικής φύσεως, αλλά τέσπα.
Το πιο σωστό θα ήταν να πούμε ότι μας γυρίζουν σε προπολεμικές καταστάσεις. Πριν δηλαδή τον δεύτερο παγκόσμιο, που σήμανε και την άνοδο του παγκόσμιου εργατικού-κομμουνιστικού κινήματος και ανάγκασε ουσιαστικά τις δυτικές (μεγάλες καπιταλιστικές) χώρες σε άνευ προηγουμένου παραχωρήσεις έναντι των εργαζομένων, σε δικαιώματα, ελευθερίες (αλλά και απέναντι στα αντι-αποικιακά, εθνικοαπαλευθεροτικά κινήματα, κλπ). Τα τελευταία χρόνια που το κίνημα αυτό είναι σε υποχώρηση -αν όχι σε διάλυση- τα πέρνουν όλα πίσω…
“Πάντως μέχρι στιγμής, με αυτά που διαβάζω μάλλον οι εργαζόμενοι εκμεταλλεύονται τους εργοδότες στην Ελλάδα…”
Να σε καλα φιλευθερε με εκανες και γελασα! Παντως μια παρομοια προταση ειπε και ο Αδωνης στην Βουλη!…Το λεω μπας και σε προβληματισει λιγακι….
Με έχει κάνει να γελάω τόσες φορές Μπούμπη, ας σε κάνω και εγώ να γελάσεις μια φορά.
Αυτό που πρέπει να σε προβληματίσει είναι ότι εσύ παρακολουθείς Άδωνη στη Βουλή.
Πέρα όμως από αυτό όφείλω να πώ τα εξής:
Αν ο Μάρξ μίλησε για την υπεραξία, οι Ελληνες αριστεροί εφεύραν την ένοια της ‘αρνητικής υπεραξίας’. Είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφεία των Αριστερών και ειδικά των νέων Ελλήνων αριστερών, δουλεύουν λιγότερο απ’το μισθό που τους δίνεται. Ο μισθός που τους δίνεται δεν τους αξίζει. Σε φυσιολογικές συνθήκες δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα τους προσελάμβανε. Αυτοί που καταφέρνουν να μπαίνουν σε δουλειές (όσοι δεν είναι επαγγελματίες συνδικαλιστές και όσοι δεν είναι επαγγελματικά στελέχη φοιτητικών παρατάξεων (ας μην ξεχνάμε ότι τα κοινοβουλευτικά Αριστερά κόμματα λαμβάνουν 10 εκ ευρώ το χρόνο από τον προϋπολογισμό), πληρώνονται από τους εργοδότες τους μισθούς που δεν τους αξίζουν. Η υποτονική και αντιπαραγωγική τους παρουσία σε μια επιχείρηση προστατεύεται από την εργατική νομοθεσία. Αν δεν υπήρχε αυτή η νομοθεσία, θα είχαν φύγει οι περισσότεροι και ο εργοδότης (που μπορεί να είναι και μικρομεσαίος ή ελευθερος επαγγελματίας που θέλει να μεγαλώσει τη μικρομεσαία επιχειρησή του, ) θα μπορούσε να προσλάβει άτομα που πραγματικά αξίζουν τα λεφτά τους.
Επομένως για ποιά όρια απολύσεων μιλάμε και για ποιές αποζημιώσεις. Αυτά προστατεύουν τους τεμπέληδες και τους φυγόπονους.
Και για να μην βγούν κάποιοι να λένε βαρειά λόγια, καλό είναι να γνωρίζουν ότι εγώ δεν δέχομαι διαλέξεις από παιδάκια που δεν ξέρουν τι θα πεί δουλειά.
Όταν εγώ καθάριζα τζάμια, κάποιοι κάναν βολτίτσα στο κέντρο με σηκωμένες γροθιές, όταν καθάριζα πισίνες, κάποιοι συγκεντρωνόντουσαν στην ΚΟΒΑ, όταν εγώ έκανα διανομές πίτσας σε μείον 4 βαθμούς με το μηχανάκι στο Λονδίνο, κάποιοι παρακολουθούσαν συνέδρια στον Περισσό, και όταν εγώ δουλευα σε βιβλιοπωλεία και σε εστιατόρεια, κάποιοι κάναν διαλέξεις σε ευκολόπιστους νέους.
Από τα τελευταία 14 χρόνια δουλεύω χωρίς καμία εργασιακή προστασία τα 12. Ο κάθε εργοδότης μου θα μπορούσε να μου πεί : ‘Αυριο μην έρθεις δουλειά΄και να μην δώσει ούτε μια λίρα αποζημίωση’. Για μαντέψτε, κανείς δεν το έκανε.
Γι’αυτό και προτείνω αντι να κοιτάτε τα ‘προνόμια’ και το σε ποιά χρονιά είμαστε, να κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και να αναρωτηθείτε: ‘Αν εγώ είχα μια μικρή επιχείρηση, με 5 ή 10 άτομα, θα με προσελάμβανα;’
@ φιλευθερος,
1)Τη συγκριμενη δηλωση του Αδωνη την ακουσα απο το 902 οπου εκανε ΑΚΡΩΣ ΚΑΥΣΤΙΚΑ σχολια για αυτην!
2)”Όταν εγώ καθάριζα τζάμια, κάποιοι κάναν βολτίτσα στο κέντρο με σηκωμένες γροθιές, όταν καθάριζα πισίνες, κάποιοι συγκεντρωνόντουσαν στην ΚΟΒΑ, όταν εγώ έκανα διανομές πίτσας σε μείον 4 βαθμούς με το μηχανάκι στο Λονδίνο, κάποιοι παρακολουθούσαν συνέδρια στον Περισσό, και όταν εγώ δουλευα σε βιβλιοπωλεία και σε εστιατόρεια, κάποιοι κάναν διαλέξεις σε ευκολόπιστους νέους.”
Πρωτα απο ολα γινεσαι αηδιαστικος!…Απο εβγαλες ρε πανεξυπνε το συμπερασμα οτι οι περισσοτεροι αριστεροι δεν δουλευουν η δεν παιρνουν το μισθο που τους αξιζει??…η μητερα μου εκτος απο την πλουσια δραση που ειχε στο ΚΚΕ ως φοιτητρια παραλληλα εργαζοταν.Αρχικα σε καταστημα με παπουτσια και αργοτερα εκανε και ιδιαιτερα,τα οποια τα συνεχισε και αφου τελειωσε τις σπουδες της μεχρι να διοριστει εκπαιδευτικος.Αλλο παραδειγμα…η ξαδερφη της μανας μου ειναι φοιτητρια και αυτη με πλουσια δραση στο κομμα , εργαζεται ως μεταφραστρια σε ιδιωτικο καναλι…..και για να μην λες οτι αναφερω ΜΟΝΟ απο το οικογενειακο μου κυκλο σου φερνω και ως παραδειγμα μια φοιτητρια απο το πολυτεχνιο που μου εκανε ιδιαιτερα ,η οποια ηταν ενεργος μελος της ΚΝΕ.
“Γι’αυτό και προτείνω αντι να κοιτάτε τα ‘προνόμια’ και το σε ποιά χρονιά είμαστε, να κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και να αναρωτηθείτε: ‘Αν εγώ είχα μια μικρή επιχείρηση, με 5 ή 10 άτομα, θα με προσελάμβανα;’”
Ενας απο τους θειους της μανας μου(οκτω στο συνολο) ειναι επιχειρηματιας(ειναι συναιτερος με τα αδερφια του σε ενα ξενοδοχειο) αν τα ακουγε αυτα που ειπες παραπανω θα σε κυνηγουσε να σε σκοτωσει…..(σημειωση:ειναι και φιλος – οπαδος του ΚΚΕ).
“Από τα τελευταία 14 χρόνια δουλεύω χωρίς καμία εργασιακή προστασία τα 12. Ο κάθε εργοδότης μου θα μπορούσε να μου πεί : ‘Αυριο μην έρθεις δουλειά΄και να μην δώσει ούτε μια λίρα αποζημίωση’. Για μαντέψτε, κανείς δεν το έκανε”
Και επειδη δεν το εκαναν σε εσενα,τι σημαινει.Οτι δεν εγινε σε χιλιαδες εργαζομενους,οι οποιοι για να μην χασουν τη δουλεια τους ειχανε κανει την νυχτα μερα????..Και στο τελος του εδιωξαν και απο πανω??
Και στο κατω κατω θελω να το δω να το λες στους συμβασιουχους που δουλευουνε στο μετρο και οπου ναι απολλυονται…….
απολλυονται->απολυονται
@FILELEYTHEROS_154
Η απελευθέρωση των απολύσεων, καθώς και η μείωση των μισθών και των εισοδημάτων θα οδηγήσει…
στη μείωση της ανεργίας και στην αύξηση μισθών και εισοδημάτων ?!?!?!?!?!?
λάδωσε το δηλαδή για να μη γλυστράει ενα πράγμα… κατά ταπεινή άποψη, οι παρωπίδες που δημιουργεί η δογματική λατρεία της ελεύθερης αγοράς μπορουν να ξεπεράσουν και εκείνες των σκληροπυρηνικών σταλινικών….
Αγαπητε Christopher οι θεσεις του κευνς και του σμιθ πραγματι εχουν ξεπεραστει απο τις συγχρονες παραγωγικες δυμαμεις και μονο τροχοπεδη μπορουν να ειναι σημερα.
Aφτο που προβαλει σημερα σαν αναγκαιοτητα ειναι μια ολικη ρηξη με το πολιτηκο και οικονομικο κατεστημενο διεθνες και εγχωριο με στοχο την κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης τον πανεθνικο σχεδιασμο της οικονομιας και τον λαικο εργατικο ελεγχο.
O παρασιτησμος του κεφαλαιου και γενικα το κεφαλαιο στον συγχρονο κοσμο λειτουργει με νεοφιλελευθερη αντιληψη και με ολιγο η πολυ κευνς οπος και με την λογικη life is gable που παραπεμπουν για τους απλους ανθρωπουσ της εργασιας στο ρητο σκυλισια ζωη.
Για να αφησουμε ομος τα ρητα πρεπει να πουμε πως ολες σχεδον σημερα οι χωρες εχουν τεραστια χρεη απο την Πορτογαλια μεχρι την Λετονια απο την Σουηδια μεχρι την Ελλαδα απο την Αμερικη μεχρι την Ιαπονια απο τις χωρες της Αφρικης μεχρι τον Καναδα.
Θετω ενα ερωτημα μηπως τα χρεη ειναι ενας τροπος για να αναγνωρισει και να νομιμοποιησει η εργατικη ταξη την εκμεταλευση της; μηπως η κεφαλαιοκρατικη παραγωγη μεσω του χρhματοπιστοτικου συστηματος και του χρηματιστηκου κεφαλαιου γενικοτερα μεταφερει εκτος απο την εργατικη δυναμη προς ωφελως του και πλασματικα χρεη που πρεπει να επομιστει η ερχατικη ταξη και γενικοτερα οι ανθροποι της εργασιας με στοχο την ακομα φθηνοτερη τιμη της εργασιας και την εγχοριση καθε κερδοφορου τομεα στο ιδιοτικο κεφαλαιο ξενο και ελληνικο;
Aυτο που εχω να πω και το λεω φωνακτα ειναι : ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΗΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΕ ΕΚΤ ΔΝΤ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΡΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΓΑΛΑΙΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΦΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΛΕΒΕΙ.
ΥΓ. ΤΟ ΠΑΝΟ ΠΟΥ ΚΤΕΜΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΧΩΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΓΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΝΘΩΠΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΣΜΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε
christopher
Αν διάβαζες το σχολιό μου, θα παρατηρούσες ότι τα συμπερασματά μου και αυτά που γράφω, τα γράφω γιατι τα έχω βιώσει και όχι γιατί κάπως μου ήρθαν ουρανοκατέβατα, όπως έρχονται σε πολλούς που νομίζουν ότι δικαιούνται πράγματα που δεν τους αξίζουν.
Αυτοί που περιγράφουν τα άτολμα ημίμετρα ώς εργασιακό μεσαίωνα είναι τεμπέληδες και φυγόπονοι. Το μόνο ελαφρυντικό που τους αναγνωρίζω είναι ότι το Κράτος έχει βαρύτατες ευθύνες στο τέλμα του εκπαιδευτικού συστήματος, που δεν έδωσε εφόδια σε αυτούς τους ανθρώπους για έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς και που τους έκανε απροσάρμοστους στις σύγχρονες προκλήσεις.
Ολα τα υπόλοιπα που γράφονται εδωπέρα, γράφονται από ανθρώπους που πολύ απλά πληρώνονται (αν δουλεύουν) περισσότερο απ’όσο παράγουν και καρπώνονται την ‘αρνητική υπεραξία’, τουτέστιν παρασιτούν. Δουλεύω 15 χρόνια και ξέρω
Εγώ δουλεύω 27 και ξέρω καλύτερα. Είναι τρομακτικά αυτά που γράφεις.
Νομίζεις ότι δουλεύεις,
Όταν λέω δουλεύω εννοώ ότι δουλεύω όπως ανέφερα παρα πάνω, με μηδενική προστασία. Και όμως οι εργοδότες (και κατα καιρούς οι πελάτες μου) με κρατήσανε, χωρίς να έχουν καμία δέσμευση (κρατικοσυνδικαλιστική) να με κρατήσουν. Αυτό είναι το πιο σκληρό και αντικειμενικό κριτήριο για να δείς αν δουλεύεις. Αν είσαι άξιος, και μπορείς να προσαρμοστείς στις απαιτήσεις της δουλειάς σου, τα ‘μετρα’ δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα.
Νομίζω ότι δουλεύω !!!!!!!! Σ΄ έχει δει ψυχίατρος μέσα στο 2010; Λυπάμαι, δεν νομίζω μπορεί κανείς να μιλήσει σοβαρά μαζί σου. Έχεις το ακαταλόγιστο.
@FILELEYTHEROS_154
και ξαναρωτάω…
Η απελευθέρωση των απολύσεων, καθώς και η μείωση των μισθών και των εισοδημάτων θα οδηγήσει…
στη μείωση της ανεργίας και στην αύξηση μισθών και εισοδημάτων ?!?!?!?!?!?
τις αντιφάσεις αυτής της θέσης δεν τις βλέπεις?
Μην μου απαντήσεις πάλι σε ύφος “τα συμπερασματά μου και αυτά που γράφω, τα γράφω γιατι τα έχω βιώσει και όχι γιατί κάπως μου ήρθαν” διότι δεν μπορείς να βασίσεις μακρο-οικονομικές πολιτικές σε … προσωπικά βιώματα….
@ Φιλευθερε,
Να σε ακουγαν απο μια μερια οι εργατες του Σικαγου….που εχυσαν το αιμα τους για να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους……
Αλλα ξεχασα…και αυτοι κατα εσενα “νομιζανε”(!!!!!!!!!!) οτι δουλευανε και δεν ηταν “αξιοι να προσαρμοστουν στις απαιτησεις της δουλειας τους”(!!!!!!!!!)
christopher
Στην Ελλάδα έχουμε φτάσει θέσεις επιβεβαιωμένες από την παγκόσμια πρακτική να θεωρούνται αντιφατικές από τους Έλληνες αριστερούς.
Το ότι ελεύθερες εργασιακές θέσεις μειώνουν την ανεργία δεν το υπαγορεύουν μόνο τα προσωπικά μου βιώματα αλλά και οι δείκτες ανεργίας και ειδικότερα ‘δομικής’ μακροχρόνιας ανεργίας στις διάφορες χώρες ανάλογα με το εργασιακό καθεστώς
http://dytikimakedonia.greekliberals.net/0010000025
τα πράγματα είναι απλά, όσο και αν είναι πέρα από αυτό που μπορούν να συλλάβουν οι Έλληνες αριστεροί. Όταν μπορείς να απολύσεις εύκολα, θα προσλάβεις και εύκολα. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να αναπτυχθούν, να προσλάβουν αυτούς που θέλουν και να τους κρατήσουν αν κάνουν την δουλειά τους. Έτσι μπορούν να μεγαλώσουν και να προσλάβουν περισσότερους εργαζόμενους. Ξένες επενδύσεις έρχονται πιο εύκολα, εργαζόμενοι μπορούν να ξεκινήσουν πιο εύκολα επιχειρήσεις. Περισσότερες κερδοφόρες επιχειρήσεις, περισσότερες επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν, χαμηλότερη ανεργία.
boubis
Ούτε εσύ, ούτε οι Ελληνες συνδικαλιστές, ούτε το ΠΑΜΕ έχει καμία σχέση με τους εργάτες του Σικάγου. Είναι ιεροσυλία να τους ανεφέρεις.
Εγώ λέω το εξής: Αν νομίζετε ότι δουλεύετε παραγωγικά και δεν κλέβετε τον εργοδότη σας (που μπορεί να μην είναι και μεγάλη επιχείρηση αλλά και ένας άνθρωπος που μπορεί να βγάζει λιγότερα απ’οσα δίνει στους υπαλλήλους του, αυτός είναι ο κανόνας για πάρα πολλές μικρές επιχειρήσεις) πηγαίνετε και πείτε του ότι ‘Αν θές κράτα με, αν δεν θές μην με κρατήσεις, ξέχνα αποζημιώσεις, όρια απολύσεων, εργασιακή νομοθεσία, και τραμπούκους συνδικαλιστές, αποφασίζεις μόνο εσύ.
Αν σας πεί: ‘Σε κρατώ γιατί δεν πρόκειται να βρώ καλύτερο και πιο τίμιο άνθρωπο για να μου κάνει τη δουλειά’ σημαίνει ότι δεν έχετε ανάγκη την προστασία του κράτους. Είστε σε αυτή τη θέση άξια και δουλεύετε παραγωγικά.
Αν σας πεί : ‘ Ο μόνος λόγος που είσαι εδώ είναι γιατί μου είναι ακριβό να σε απολύσω’ τότε καλώς ή κακώς δεν κάνετε τη δουλειά όπως θα έπρεπε να την κάνετε ή όπως θέλει ο εργοδότης σας (μπορεί ένας άλλος εργοδότης να του αρέσει όπως δουλεύετε δεν είναι θέμα προσωπικής ικανότητας είναι θέμα αποτελεσματικότητας των σχέσεων και της επικοινωνίας δύο ανθρώπων).
Από εκεί και πέρα το αν η αξιοπρέπεια σας δέχεται να επιμένετε να παραμένετε κάπου που κατα βάσει σας θεωρούν ανεπιθύμητους, είναι δικό σας προσωπικό θέμα.
@Φιλελ.
Ε, καλά σου λένε αυτά που σου λένε. Τα σημειώματά σου δείχνουν πόσο τραγικά αδιάβαστος είσαι, πόσο αγνοείς ότι αυτά που πρεσβεύεις είναι αναμασήματα του «κοινωνικού δαρβινισμού» του τέλους τού 19ου αιώνα, που στο τέλος οδήγησε τον Σπένσερ να εικάσει τελικά ότι η εξέλιξη μάλλον πρέπει να έχει πάρει την κατιούσα,! Πρέπει να αντιληφθείς πρώτα (δύσκολο το βλέπω αυτό) ότι άλλο αμοιβάδα, άλλο ιχθυόσαυρος, άλλο χαμαιλέων, άλλο τσίτα και άλλο άνθρωπος. Οι παλιοί καθηγητές της θεολογίας μάς έλεγαν ότι ο άνθρωπος είναι η κορωνίδα της Δημιουργίας. Μπορεί να είχαν άδικο. Ίσως πάλι η ιδιότητα του ανθρώπου να είναι κάτι που εν μέρει κατακτάται…Πάντως δεν είναι σίγουρο ότι είναι η κηλίδα της Δημιουργίας, όπως (προφανώς χωρίς να το καταλαβαίνεις) εισηγείσαι εσύ. Στα φιληναφήματά σου έχει απαντήσει διεξοδικά μέχρι και ο «πνευματικός σπόνορας» του «βγενοπουλισμού» Χρ. Γιανναράς …
ΥΓ. Α, και τη λέξη «αξιοπρέπεια» να τη χρησιμοποιείς αφού πρώτα αντιληφθείς το νόημά της. Όσο για τους εργάτες τού Σικάγου, ε…άξιος ο μισθός σου!
Αξιος ο μισθος σου Φιλευλευθερε, και εσυ στο κλαμπ των πρακτορων?
Καλωσορισες.
@ Φιλευθερος,
Το ποιος εχει σχεση με τους ηρωικους εργατες του Σικαγου και ποιος κανει ιεροσυλια,ο πρωτος που πρεπει να απολογηθει εισαι εσυ.Οπου με την πολιτικη που υποστηριζεις,ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΣ την ισοπεδωση των δικαιωματων των εργαζομενων για τα οποια αγωνιστηκαν οι συγκεκριμενοι ανθρωποι περισσοτερο απο 100 χρονια πιο πριν……
Μέσα στο 2009 εξασφαλίστηκαν:
28 δισ. στους τραπεζίτες
20 δισ. στους μεγαλοξενοδόχους,
20 δισ. στους «εθνικούς εργολάβους»,
14 δισ. στους μεγαλοεισαγωγείς/ εξαγωγείς.
Eξασφαλίστηκαν επίσης, μέσω της εφαρμοζόμενης πολιτικής, άλλα 14 δισ. με τη μορφή των λειτουργικών κερδών στους εισηγμένους στο χρηματιστήριο
και πάνω από 2 δισ. καθαρά κέρδη στις δέκα μόνο πιο κερδοφόρες βιομηχανίες.
Αλλά δεν εξασφαλίστηκε ούτε μισή θέση εργασίας!
Αντίθετα, η (επίσημη) ανεργία από πέρσι μέχρι φέτος αυξήθηκε κατά 2,5 μονάδες, αγγίζει πλέον το 12%. Στις τις ουρές των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων ήρθαν να προστεθούν ακόμα 130.000 άνθρωποι (όχι αμοιβάδες)!
ΤΩΡΑ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ!
@ Theo
«Άξιος μισθός σου» σημαίνει «μακάρι να ανταμειφθείς από το Θεό», Τεό…
Φιλεύθερε,
υπάρχει κάτι που εμποδίζει αυτή τη στιγμή μια ιδιωτική επιχείρηση απο το να προσλάβει αυτούς που επιθυμεί ή να απολύσει άτομα που δεν είναι παραγωγικά?
Ο στόχος της απελευθέρωσης των εργασιακών σχέσεων δεν είναι η “ανταγωνιστικότητα” και η “τόνωση” της επενδυτικότητας. Δεν είναι μόνο όμως και η αφαίμαξη των εργαζομένων. Στόχος είναι εν μέσω κρίσης, η ελεύθερη μεταβίβαση του κόστους οποιωνδήποτε λάθος επενδύσεων στις παραγωγικές δυνάμεις, δηλαδή στον εργαζόμενο (η γνωστή μείωση της παραγωγής) ώστε επιχειρήσεις με μειωμένα εσοδα να διατηρούν τη κερδοφορία τους (και φυσικά τα μπόνους των golden boys).
Επίσης είναι αστείο (χωρίς παρεξήγηση) που πετάς τις κλασικές liberal στατιστικές του πόσο χαμηλή είναι η ανεργία στις φιλελεύθερες χώρες! Κορδώνεσαι πχ. για την αμερική και τα 15 εκατομμύρια ανέργους (μόνο!!!! τίποτα!!!) τη στιγμή που…. στη σοβιετική ένωση του κεντρικού σχεδιασμού και της ανύπαρκτης ιδιωτικής πρωτοβουλίας η ανεργία είχε εξαφανιστεί απο τη δεκαετία του 30….