Όσοι θεωρούσαν ότι η βάρβαρη αντιλαϊκή επέλαση θα περιοριζόταν σε μέτρα οικονομικού χαρακτήρα, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτούν. Το ΠΑΣΟΚ ήρθε για να ξεριζώσει οτιδήποτε είχε απομείνει από τις λαϊκές κατακτήσεις των προηγούμενων δεκαετιών. Ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας της σοσιαληστικής κυβέρνησης σύντομα θα περάσει και πάνω από το δημόσιο σχολείο, αυτό το έστω ελλειπές και χιλιοταλαιπωρημένο δημόσιο σχολείο- το οποίο βέβαια ρήμαξε ακριβώς γιατί αυτό επίδωξαν όλες οι προηγούενες κυβερνήσεις.
Οι επιλογές του Γ.Α.Π. στη στελέχωση του υπουργικού συμβουλίου, μόνο τυχαίες δεν ήταν. Τεχνοκράτες, άνθρωποι που θα εφαρμόσουν τον σκληρό πυρήνα των αναδιαρθρώσεων απαρέγκλιτα. Η Άννα Διαμαντοπούλου έναν τέτοιο ρόλο έρχεται να παίξει στο υπουργείο παιδείας.
Πίσω από τις ανέξοδες φανφάρες του τύπου “πρώτα ο μαθητής”, πίσω από τα πυροτεχνήμτα των διαδραστικών πινάκων, ξεπροβάλλει το πιο αντιδραστικό σχολείο που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά. Η κυρία Διαμαντοπούλου εκμεταλλεύεται το σκηνικό διάλυσης που έστησαν τόσα χρόνια το κόμμα της και η Ν.Δ. προκειμένου να υλοποιήσει τη βάρβαρη μεταρρύθμισή της.
Αλήθεια, πως θα δοθεί βάρος στον μαθητή όταν από τη νέα χρονιά τα τμήματα θα περιλαμβάνουν 30 μαθητές; Μήπως να επιστρέφαμε και στις εποχές που υπήρχαν 60 μαθητές ανά τμήμα, έτσι , για να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη οικονομία;
Πως θα δοθεί βάρος στον μαθητή όταν το σύστημα εκπαίδευσης παραμένει εξετασιοκεντρικό; Όταν το παιδί πάει στο σχολείο απλά και μόνο για να παπαγαλίσει το ποίημα- είτε με διαδραστικούς πίνακες, είτε χωρίς;
Πως θα δοθεί βάρος στον μαθητή κυρία υπουργέ όταν μιλάτε με τον πλέον απαξιωτικό τρόπο για τους εκπαιδευτικούς; Μήπως έχετε την εντύπωση ότι το σχολείο μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τη συνδρομή των εκπαιδευτικών; Μήπως το ελληνικό σχολείο συνεχίζει να έχει την όποια προσφορά έχει, ακριβώς χάρη στους εκπαιδευτικούς που δίνουν την ψυχή τους μέσα σε συνθήκες που δεν ευνοούν τη διδασκαλία; Γιατί από το ελληνικό κράτος οι εκπαιδευτικοί είναι παρατημένοι, όπως παρατημένο είναι και το ελληνικό σχολείο. Μισθοί της πείνας, ωρομίσθιοι οι οποίοι είναι απλήρωτοι μήνες, μηδενική υποστήριξη στο εκπαιδευτικό τους έργο, επιμόρφωση όποτε και αν δεήσει να τους προσφέρει το ελληνικό κράτος, βιβλία του καθηγητή που μόνο για προσάναμμα στο τζάκι κάνουν, σχολεία στην επαρχία που είναι έτοιμα να καταρρεύσουν σύμφωνα με εκπαιδευτικούς που δουλεύουν σε αυτά.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό, το μόνο που έλειπε στο ελληνικό σχολείο ήταν ο διαδραστικός πίνακας. Α, και για να μην ξεχνιόμαστε, τα σχολεία μέσω του “Καλλικράτη” θα περάσουν στους Δήμους και στις Περιφέρειες. Για να μπορούν να κλείνουν πιο εύκολα όταν οι Δήμοι δεν μπορούν να βρουν λεφτά, όπως έγινε πρόσφατα σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ. Ή όπως στη Γαλλία, που όσα σχολεία έχουν κάτω από 200 μαθητές θα κλείσουν. Ή όπως στη Λετονία, όπου το 50% των δημοτικών θα καταργηθούν επειδή το επέβαλε το ΔΝΤ. Και θα μπορούσαμε να φέρουμε κι άλλα παραδείγματα.
Αν αυτό το σχολείο είναι το σχολείο που σήμερα χρειάζονται τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, τότε κυρία Διαμαντοπούλου έχετε μεγάλη φαντασία. Αυτό είναι ένα σχολείο που μέσω της αποκέντρωσης απλά θα δώσει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να επενδύσουν ακόμα και στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης. Θα σταματήσει ο δάσκαλος να είναι παιδαγωγός και θα γίνει μάνατζερ για να βρίσκει πόρους προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο του. Θα φτάσουμε στο σημείο να ιδιωτικοποιηθεί με έμμεσο τρόπο η δημόσια εκπαίδευση και ο κόσμος δε θα το πάρει χαμπάρι. Και να μην ξεχάσουμε βέβαια και τη διάσπαση του ενιαίου προγράμματος σποιυδών βέβαια. Άλλα πράγματα θα μαθαίνει το παιδί στο ένα σχολείο και άλλα στο άλλο. Ανάλογα με την περιοχή, ανάλογα με τον χρηματοδότη, ανάλογα με τα γούστα της τοπικής κοινωνίας.
Οι λαϊκές οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους στο δημόσιο σχολείο,οι μαθητές των σχολείων, αλλά και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αντιδράσουν γιατί το τι έχει να επακολουθήσει αν όλα όσα ευαγγελίζεται η υπουργός παιδείας εφαρμοστούν, θα ξεπερνά τα όρια της πιο απαισιόδοξης φαντασίας. Κι αν κάποιοι θεωρούν ότι “αυτά δε γίνονται στην Ελλάδα”, ας το ξανασκεφτούν. Το ίδιο έλεγαν και για τις μειώσεις μισθών και για τις περικοπές των δώρων. Κι όμως ήρθαν…
Υ.Γ. Μήπως κυρία Διαμαντοπούλου θεωρείτε το υπουργείο παιδείας τσιφλίκι σας; Για κατεβάστε λίγο τη μύτη και μιλήστε λίγο καλύτερα προς τους εκπαιδευτικούς. Αν θαυμάζετε την Θάτσερ είναι δικαίωμά σας, αλλά αυτό ουδόλως αφορά τους εκπαιδευτικούς και τους πολίτες αυτής της χώρας. Ποια είστε εσείς που αρνείστε τη συνάντηση με τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών; Για ξεκαβαλήστε λίγο.
Και κάτι ακόμη: Πάει πολύ και θέλει τεράστιο θράσος να κλέινετε σε όλες τις πτώσεις την περίφημη αξιολόγηση-χειραγώγηση των εκπαιδευτικών. Όταν το 1986 σας διόριζαν νομάρχη Κοζάνης και δυο χρόνια αργότερα αναλαμβάνατε γ.γ. στο Υπουργείο Νέας Γενιάς και ενώ δεν είχατε πατήσει καλά-καλά τα 30 χρόνια, από ποια αξιολόγηση περάσατε; Από τις περίφημες κλαδικές του ΠΑΣΟΚ; Καληνύχτα και καλή τύχη. Θα είστε η επόμενη που θα περάσει στην πολιτική λήθη μετά τον Αρσένη και τη Γιαννάκου.
Υ.Γ.2: Πράγματι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που είναι πρότυπα. Βρίσκονται καθημερινά στις τάξεις τους και δεν επιδιώκουν βραβεύσεις σε καλοστημένες φιέστες σαν τη χθεσινή.

photo by dullhunk

32 σχόλια στο “Ο Θατσερισμός στην ελληνική εκπαίδευση”
  1. Salaheddin says:

εξαιρετικό το άρθρο. Θα πρόσθετα ότι δεν θα ξεκαβαλήσει γιατί την προωθούν τρομερά τα ΜΜΕ, είτε με “ανώδυνες” συνεντεύξεις, είτε με ρεπορτάζ για κακούς και τεμπέληδες εκπαιδευτικούς, στους οποίους θα βάλει τάξη η Άννα με τα νέα μέτρα της.

2. Erodotos says:

Οδεύουμε πλέον ολοταχώς προς σε ένα αυστηρά ταξικό εκπαιδευτικό σύστημα πολλαπλών ταχυτήτων, όπου το μέλλον των παιδιών θα υποθηκεύεται από τα γενοφάσκια τους κυριολεκτικά. Πιο πίσω και από τον 19ο αιώνα θα πάμε, έτσι όπως πάμε!

3. χριστοφορος says:

Το σχολειο πρέπει να αποκεντρωθεί οριστικά. Εγω θέλω να στείλω το παιδί μου σε σχολείο της αρεσκείας μου, να επιλέγω τα μαθήματα του και τους καθηγητές του που να μην εινα θρήσκοι και κομμούνια.

4. χριστοφορος says:

Επίσης η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι χαμηλοτατου επιπέδου δημόσιοι υπάλληλοι και δεν θέλω να έχουν καμμιά σχέση με την εκπαιδευση των παιδιών μου.

5. χριστοφορος says:

Οταν οι μαθητες και οι καθηγητες παιρνουν το σχολειο στα χερια τους και στελνουν στο διάολο τους γραφειοκράτες.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=319836&dt=13/03/2010

6. Red Ghost says:

Φίλε Agnoste X, νομίζω πως δεν είναι ζήτημα προσώπων, αλλά πολιτικής. Και να “κατεβάσει λίγο τη μύτη” η Διαμαντοπούλου, θα αντικατασταθεί από άλλο υπουργό που θα συνεχίσει την πολιτική που παρουσιάστηκε στην Μπολώνια. Σημασία θα έχει να αλλάξει η πολιτική αυτή.

Επίσης δεν είναι θέμα “παπαγαλίας” και “κριτικής σκέψης”. Αυτοί οι όροι απλώς συσκοτίζουν. Το σχολείο σήμερα χαρακτηρίζεται από την αποσπασματικότητα της γνώσης. Δεν υπάρχει ένας βασικός σκελετός, πάνω στον οποίο να χτίζονται οι γνώσεις με συνέπεια και συνοχή, ώστε ο μαθητής να αποκτά ολοκληρωμένη εικόνα του κόσμου. Ορισμοί και παραδείγματα μπλέκονται μεταξύ τους δημιουργώντας έναν αχταρμά. Χρονοβόρες εργασίες ροκανίζουν το χρόνο του μαθητή χωρίς να προσφέρουν τίποτα. Υπάρχουν μαθήματα που δεν διδάσκονται, αλλά ζητούνται από το εξετασιοκεντρικό μας σύστημα, όχι απαραίτητα στις Πανελλήνιες, αλλά στον εξίσου ανθρωποφαγικό ΑΣΕΠ. Το σχέδιο π.χ. δεν διδάσκεται, αλλά ζητείται στις Πανελλήνιες για ορισμένες κατηγορίες σχολών. Το ECDL είναι προαπαιτούμενο για τον ΑΣΕΠ των Νοσηλευτών. Για ποιο λόγο να ζητείται η γνώση ενός προγράμματος μιας πολυεθνικής και όχι π.χ. ένα από τα δωρεάν προγράμματα; Γιατί πρέπει να πιστοποιείται η γνώση ξένων γλώσσών έξω από το σχολείο;

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να τελειώνει ένα παιδί ακριβό ιδιωτικό σχολείο και να έχει πολύ περισσότερα και μετρήσιμα προσόντα στο βιογραφικό του από το παιδί που τελείωσε π.χ. το 1ο Λύκειο Καρδίτσας. Οι κοινωνικές ανισότητες αυξάνονται και διαιωνίζονται μέσα από το σημερινό σχολείο.

Και γράφει και ο Χριστόφορος ότι οι… “μαθητές και οι καθηγητές” έστειλαν “στο διάολο τους γραφειοκράτες”. Ας μην έσταζε ο σύλλογος γονέων τα λεφτάκια του και θα σου έλεγα εγώ πόσους “διαδραστικούς πίνακες” θα είχε το σχολείο. Λες και στα άλλα σχολεία έρχονται τα PC και οι διαδραστικοί πίνακες σε πακέτα και “οι θρήσκοι και τα κομμούνια” τα γυρίζουν πίσω. Λες και τα “πολύπλοκα επιχειρηματικά σχέδια” δεν τα πληρώνουν οι γονείς με έμμεσο τρόπο.

Θα φτάσουμε στο σημείο να πληρώνουμε για το σχολείο φόρους στο κράτος, τέλη στην Περιφέρεια, χαράτσι στο Δήμο και στο τέλος να αγοράζουμε υπηρεσίες από ιδιώτη- νταβατζή της δουλειάς των άλλων. Δεν είναι ζήτημα μόνο των εκπαιδευτικών. Είναι ζήτημα όλων. Ελπίζω να το καταλάβει εγκαίρως και ο κόσμος.

7. Ιχθυόσαυρος says:

Στείλε το όπου θέλεις το παιδί σου Χριστόφορε. Μάθε όμως πρώτα να χρησιμοποιείς το μονοτονικό….

8. daimon says:

@Χριστόφορος: Την αναφορά στο «Βήμα» την κάνεις για να τεκμηριώσεις τις απόψεις σου ή για να δώσεις βαρύτητα στα…. επιχειρήματά σου;;;; !!!!! ;;;;

9. daimon says:

@Χριστόφορος: Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι στο Υπουργείο Παιδείας (τρόπος του λέγειν) θήτευσε και ο ομοϊδεάτης σου ανελλήνιστος GAP! Οι λεπτομέρειες για το πώς έφυγε από το Υπουργείο (πώς τον έδιωξε ο μπαμπάς του) είναι ξεκαρδιστικές! Δεν ξέρω πώς θα φύγει η κ. Διαμαντοπούλου, η οποία συνεχίζει με συνέπεια το έργο της πολιτισμικής γενοκτονίας. Εύχομαι πάντως η απομάκρυνσή της να προκαλέσει, επίσης, αρκετό γέλιο ή, τουλάχιστον, ένα κάποιο χαμόγελο… Το έχουμε ανάγκη!

10. χριστοφορος says:

Δεν μπορώ να το στείλω όπου θέλω γιατί δεν με αφηνουν οι γραφειοκράτες του υπουργείου παιδείας. Σχολεία με τούρκικες χέστρες, καθηγητές μίζεροι δημόσιοι υπάλληλοι που κρεμάνε μίζερα πανώ σε πορείες, και ύλη που απέχει απο αυτά που θέλω να διδάσκεται το παιδί μου (πληροφορική, επιχειρηματικότητα). Οι ΚΚΕδες φτιάξτε ένα σχολείο για τα παιδιά σας και αφηστε μας τους υπόλοιπους να καθορίσουμε την εκπαίδευση των δικών μας παιδιών.

11. Ιχθυόσαυρος says:

-Αλήθεια θέλουν «Σχολεία με τούρκικες χέστρες, καθηγητές μίζερο[υς] δημόσιο[ους] υπάλληλο[ους]…»;

-…«πληροφορική, επιχειρηματικότητα» …! Έχεις δίκιο «πληκτρολόγε»…
    Τι στο καλό χρειάζεται ο Όμηρος, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Θουκιδίδης, η Βυζαντινή Αγιογραφία, η αισθητική παιδεία, ο Κραϊσκάκης και ο Κολοκοτρώνης, ο Κάλβος, ο Καβάφης, ο Παλαμάς, ο Ρίτσος, ο Εγγονόπουλος, ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Λύτρας, ο Τσαρούχης, ο Καλομοίρης, ο Σκαλκώτας…. (όχι πως ασχολείται κανείς μαζί τους σοβαρά στο υπάρχον σχολείο ….). Και στο κάτω-κάτω τι χρειάζεται η σκέψη; Μόνο και μόνο για να διαφοροποιεί τον άνθρωπο από το μουλάρι;

Σε καταλαβαίνω…

12. χριστοφορος says:

Εσυ το παιδί σου στείλτο σε σχολείο που να διδάσκουν βυζαντινή αγιογραφία. Το δικό μου παιδί, μαζί με τον Πλάτωνα και Ιστορία, θέλω να μαθαίνει την αξία της επιχειρηματικότητας, να μαθαίνει τον υπολογιστή ως εργαλείο για το αυριανό του επάγγελμα. Εσύ τι ζόρι τραβάς? Νταβά στα @@ μας σε βάλαμε?

13. Ιχθυόσαυρος says:

Νταβά στα @@ μας σε βάλαμε?»….

Να λοιπόν που είσαι και γαλλομαθής! Ένας άνθρωπος με τη δική σου καλλιέργεια και με συγκροτημένη άποψη για την παιδεία θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον σύμβουλος της κ. Υπουργού. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, το ξέρω, αλλά προσπάθησε να της κοινοποιήσεις της απόψεις σου. Είμαι σίγουρος πως θα τείνει ευήκοον ους…. Άλλωστε, ένας κάφρος παραπάνω τί κακό μπορεί να κάνει;

14. Ianos says:

Για το πολύ καλό άρθρο σου, σου στέλνω ένα σχετικό ποίημα του Βάρναλη…
    «Ἐθνικὴ Παιδεία»
    -
    Γανιάσατε, δασκάλοι, νὰ ξεμάθω
    νά ῾μαι ἐγώ, νὰ στοχάζομαι, νὰ θέλω -
    ψέματα ὅλο ν᾿ ἀκούω, νὰ λέω, νὰ πράττω,
    γιὰ ψέματα νὰ ζῶ καὶ νὰ πεθαίνω.
    Δὲν μπόρεσε ἡ σπουδὴ νὰ μὲ χαλάσει.
    Ἀντέξανε σαρκίο, ψυχὴ καὶ γνώση
    μὰ κάθε τόσο θάνατος νὰ ξέρεις
    ὅτ᾿ εἶσαι πάντα πουλημένο κρέας.

15. χριστοφορος says:

Στο ξαναείπα, μαζευτείτε όλα τα κομμούνια και φτιάξτε ένα σχολείο στα προτυπά σας. Τα παιδιά θα απαγγέλνουν αποσπάσματα του Λένιν, θα μαθαίνουν την ιστορία του κόμματος, θα είναι οργανωμένα σε ομάδες πιονέρων και θα καλλιεργούν σε μικρά κολχόζ. Όποιο θελήσει να φύγει θα τιμωρείται σε μικρά γκούλαγκ όπου θα σκάβει με μικρά φτιαράκια για παραδειγματισμό.

Γενικά φτιάξτε ένα σχολείο όπως σας αρέσει. Αλλά δεν σου πέφτει λόγος για την μόρφωση του παιδιού μου! Εγινα κατανοητός?

16. Ianos says:

Κι άλλο ένα (απόπασμα):

Νὰ μὴν ἀκούω καὶ νὰ μὴ βλέπω νὰ πατῶ.
    Νὰ μὴ νογάω καὶ νά ῾χω τὸ στόμα βουλωτό.
    Νὰ μὴ μὲ φαρμακών᾿ ἡ μπόχα τοῦ καιροῦ μου.
    Χωρὶς αὐτιὰ καὶ μάτια, μύτη καὶ μυαλό,
    μουγκὸς νὰ πηαίνω, ὅποτε μοῦ ῾ρθει, πρὸς νεροῦ μου,
    κι ἅμα τσινάει ὁ Γάϊδαρος νὰ μὴ γελῶ…. (K.B.)

17. Ianos says:

«…από ποια αξιολόγηση περάσατε; Από τις περίφημες κλαδικές του ΠΑΣΟΚ;»

Ε, όχι μόνο… Αξιολογήθηκε κι από τη Λέσχη, αγαπητέ μου, από τη Λέσχη…

18. daimon says:

Σχετικό νομίζω είναι και το σχόλιο του Ν. Μπογιόπουλου:
    ”Ειλικρινά, όσοι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους μέσα σ’ αυτό το συρφετό, που αποπατεί πάνω στα χώματα του στρατηγού Μακρυγιάννη, που πριν γίνει τελάλης του «περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας» εμφανίζεται να έχει ξεπουλήσει ακόμα και τη μνήμη ότι «γι’ αυτά τα μάρμαρα επολεμήσαμε», ας «περηφανεύονται» ότι έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο:
    Να μας σοκάρουν με τις βρωμιές του, χωρίς, όμως, να μας εκπλήσσουν με την κατάντια του…”

19. χριστοφορος says:

O Mπογιόπουλος και ο κάθε αγράμματος δημοσιογραφάκος του Ριζοσπάστη θα πρέπει να ανατρέξει στην ιστορία, τότε που ο Ζαχαριάδης μιλούσε για ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη. Τότε που το ΚΚΕ ήταν το πορνίδιο της Μόσχας και δεν θα δίσταζε να ξεπουλήσει Ελληνικό έδαφος. Ρε σεις ΚΚΕδες είστε για γέλια.

20. daimon says:

Δε μας απάντησες όμως Χριστόφορε…. Πόσο πάει η βραχονησίδα ανά στρέμμα; Όχι αοριστίες αγόρι μου… Στέρεες πληροφορίες.

Κι επειδή έχεις άποψη και για τα ….πατριωτικά (εκτός από την έφεσή σου σε θέματα παιδείας, πολιτισμού και ….ξένων γλωσσών), τί άποψη έχεις για το Σύμφωνο της Μαδρίτης;

21. χριστοφορος says:

Αν το στρέμμα το πωλούσαμε στην ΕΣΣΔ το ΚΚΕ θα έκανε επερώτηση στη βουλή για έκπτωση, έτσι δεν έιναι απατεώνα?

22. Ianos says:

Πάλι επίκαιρος ο Βάρναλης (απόσπασμα):
    «Μὲ καρυδώνουν, γιὰ νὰ μὴ φωνάζω:
    «Ὄρσε, Ἑλλάδα Γραικύλων ἀντιχρίστων!»
    Ἄχερα μὲ μπουκώνουν κάθε μέρα.
    Καὶ ποιοί; Τοῦ σκλαβοπάζαρου ἡ σαβούρα.
    Καὶ πῶς; Ἔχουν ἀφέντη τὰ σκυλιὰ
    καὶ δαγκάνουν τὰ πόδια σου, Ἱστορία.
    Πῶς θὰ σωθοῦμε ἀπ᾿ τὴν «ἐλευθερία»
    τῆς σκλαβιᾶς μας κι ἀπὸ τὸν «ὑπὲρ πατρίδος»
    τῶν προδοτῶν; Καὶ πότε ἀπ᾿ τοὺς θεοὺς
    τῶν ἀθέων καὶ τῶν ἀνθρωποφάγων;»

23. Ianos says:

Και κάτι άλλο ΑΓΝΩΣΤΕ Χ. Το μπλογκ σου δεν είναι αναμορφωτήριο, φαντάζομαι.

Να διαγράφεις λοιπόν τα «σχόλια» αυτών που αποπατούν ελεύθερα, όπου βρίσκουν (ούτε καν σε τούρκικες τουαλέτες).

Η διαφορά μας με τους λογής-λογής χριστόφορους είναι πρώτα πολιτισμική και μετά πολιτική.

24. Ianos says:

Αγνωστε Χ

ΔΕΝ ξαναεπισκέπτομαι αυτό το μπλογκ και ΔΕΝ ξανασχολιάζω δίπλα-δίπλα με χουλιγκάνους. Λάβε το σοβαρά υπόψη σου. ΔΕΝ είναι δημόσια ουρητήρια εδώ!

25. boubis says:

@ “χριστοφορε” τα πηρες ολα σβαρνα και δεν αφησες τιποτα ορθιο…απο τι να αρχισω….απο το σχολειο που ονειρευεσαι για τα παιδια σου που να μαθαινουν “επιχειρηματικοτητα”(πως αρμεγουμε ενα εργαζομενο) αλλο απο ιστορια….λογοτεχνια…..φιλοσοφια….τεχνη ……κριτικη σκεψη τιποτα….απο τις ανιστορητες γνωσεις σου….το κκε οταν μιλουσε για ανεξαρτητη μακεδονια και θρακη ειχε υιοθετησει τις θεσεις της Γ η της Β διεθνους(δεν θυμαμαι καλα)για τη συγκροτηση βαλικανικων ομοσπονδιων και μην ξεχνας οτι στην τοτε μακεδονια οι σλαβικοι και οι μουσουλμανικοι(κυριως) πληθυσμοι ηταν κατα πολυ μεγαλυτεροι απο τον ελληνικο…το ελληνικο στοιχειο πυκνωσε επειτα απο την μικρασιατικη καταστροφη……και στο κατω κατω δεν δικαουσε να μιλας για πατριωτισμο γιατι αν θυμαμαι καλα στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΙΣΤΑΣΗ πρωταστατησε το κκε και γενικα οι κομουνιστες…..

26. boubis says:

αα και κατι αλλο για το εμπαρκο της κουβας ακομα περιμενω απαντηση……

27. Παιδιά έχω ξαναπεί να μην ασχολείστε με τον συγκεκριμένο τύπο. Το μόνο που θέλει να κάνει είναι να προκαλεί. Αφήστε χωρίς απαντήσεις τα post του, απλά. Όσο για τις ὐβρεις, σκέφτομαι να τις σβήσω, αλλά τις αφήνω για να φαίνεται το επίπεδο αυτών που τις γράφουν.

28. daimon says:

Εν τω μεταξύ η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ (Πανεπιστημιακοί) του πασοκ-σύριζα είναι άφαντη!

29. χριστοφορος says:

Αγνωστε & λοιπά κομμουνιστοειδή

Θα σας παρακαλούσα και εγώ με τη σειρά μου να μην σχολιάζετε αυτά που γράφω. Εξάλλου δεν σας θεωρώ άτομα με ιδιαίτερα αυξημενο IQ για να κάνουμε σοβαρή κουβέντα. Τα κείμενα όμως θα τα σχολιάζω ετσι και αλλιώς.

30. daimon says:

Πολύ καλό, ώριμο το σχόλιο του Red Ghost ως προς τη γενικότερη κατάσταση, προσυπογράφω. Αλλά δεν νομίζω ότι ο άγνωστος Χ προσωποποιεί. Η εικόνα της αλαζονείας είναι κομμάτι της πραγματικότητας.

31. make love not work says:

Ρε χριστοφοράκο τι μας λες? Θα σχολιάζεις τα κείμενα αλλά δεν θες να σε σχολιάζουν. ΧΑΧΑΧΑΧΑ πολύ γαμάτος είσαι. Κατούρα και λίγο, που νομίζεις ότι τη μόρφωση του παιδιού σου την καθορίζεις εσύ (το καλύτερο ανέκδοτο που άκουσα τελευταία).

32. ΝΤΙΝΑ says:

Αυτή τη στιγμή η χώρα μας σφαδάζει.Καταργούνται δικαιώματα που αποκτήθηκαν από το λαό μας αλλά και λαούς όλου του κόσμου με θυσίες αιώνων και με πρωτοστάτες κομμουνιστές. Είναι απαράδεκτος ο κύριος Χριστόφορος να κάνει χυδαίο αντικομμουνισμό. Ας σκύψει στα βιβλία να διαβάσει ποιοί είναι οι κομμουνιστές αλλά να βγάλει πρώτα από το μυαλό του το μίσος που τρέφει-ποιός ξέρει γιατί-για τους κομμουνιστές. Το μέλλον του κόσμου πρέπει να το ονειρευόμαστε χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό πρέπει να μάθουν τα παιδιά μας στα σχολειά, για να γίνουν ευτυχισμένοι άνθρωποι.Το σύστημα του καπιταλισμού είναι :πατώ στο πτώμα του άλλου για να κάνω λεφτά. Για ποιά επιχειρηματικότητα μιλάτε κύριε Χριστόφορε?Αυτά θέλετε να μάθει το παιδί σας? Ωραίος πατέρας μα την αλήθεια!

33.  
Κάντε ένα σχόλιο

CommentLuv Enabled