Και μετά τι θα κάνουμε;
Δημοσιευμένο από Agnostos X στην κατηγορία πολιτική, ΣΥΝ, tags: TSIPRAS, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας
” Προτιμώ ένα 20% του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αρκετά κάτω από το 33%, παρά ένα 22% με τους άλλους δύο πάνω από το 33%”. Αυτή η δήλωση ανήκει στον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο Αλαβάνο. Καμιά αντίρρηση ως προς την ανάγκη να αποδυναμωθούν τα δύο κόμματα εξουσίας, να πέσει το ποσοστό τους και το κύρος τους στο λαό όσο πιο χαμηλά γίνεται. Ακόμη και στις ευρωεκλογές να γίνει αυτό θα είναι ένα πρώτο βήμα.
Φίλε Αλέκο, όμως θα πρέπει επιτέλους να μας εξηγήσει ο ΣΥΝ τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει με το όποιο ποσοστό έχει, ακόμα και με το τωρινό του. Γιατί το θες αυτό το ποσοστό; Θα το αξιοποιήσεις για την άνοδο του λαϊκού κινήματος; Για την πάλη ενάντια στα μονοπώλια και το κεφάλαιο; Ή απλά θα το χρησιμοποιήσεις για να γίνεις ρυθμιστής στην τωρινή πολιτική κατάσταση;
Όπως καταλαβαίνεις, κάτι τέτοιο δεν είναι και πολύ αριστερό ως αντίληψη. Αν είναι να παίξεις στο παιχνίδι που παίζουν κι οι άλλοι, παίξε και με το ποσοστό που έχεις. Κι αν πάλι θεωρείς ότι θα μπορέσεις εσύ να παίξεις καλύτερα από τους άλλους δύο, απλά ρίξε μια ματιά στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις συμμαχίες της κεντροαριστεράς. Γέννησαν ελπίδες, που αποδείχθηκαν φρούδες, και όχι μόνο αυτό, έστρεψαν εκ νέου τον κόσμο στην παραδοσιακή δεξιά.
Περιμένουμε λοιπόν επιτέλους μια ξεκάθαρη απάντηση και όχι ψάρεμα στα θολά νερά. Άκουσα τις προάλλες στον Κορυδαλλό τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, να λέει: ” Μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε πρόγραμμα. Εμείς δεν πρόκειται να φτιάξουμε πρόγραμμα για να παίξουμε στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Γιατί εκείνοι αυτό θέλουν”. Να με συγχωρείς Αλέξη, αλλά το επιχείρημα είναι παιδικό. Αφού δε θες να παίξεις στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, φτιάξε πρόγραμμα που θα έρθει σε σύγκρουση με την πολιτική αυτών των δύο κομμάτων. Όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση.
photo via
Άρθρα (RSS)
‘agapite’ xiti pisteueis oti den yparxei kamia prooptiki sinergasias tou kke me kapoia apo tis yparxouses dynameis tis euryteris aristeras;den milao gia enotita tou kke me ton syn kai ton nar k.l.p alla gia simmaxia se sigekrimena pedia drasis
Έχω αναφερθεί επανειλημμένως κατά καιρούς στο ερώτημα που μου θέτεις; Όχι, δε γίνεται. Τουλάχιστον σε κανένα “σοβαρό” χώρο δράσης (π.χ. συνδικαλισμό, αυτοδιοίκηση, εκπαίδευση κτλ).
Καταρχάς δεν έχω καταλάβει κάτι, υπάρχει μετρητής πόσο αριστερός είσαι;; όπως κάτι χαζά μηχανήματα που δείχνουν πόσο θερμός ή πόσο ερωτευμένος είσαι;;Νομίζω ότι πρέπει να αφήσουμε το Σύριζα και τη νέα του ηγεσία να αποφασίσουν ποιόν δρόμο θέλουν να χαράξουν χωρίς να έχουν από πάνω τους ‘ιδεολογικούς μπαμπούλες”. Από την άλλη δε μου φαίνεται λογικό και επαρκές το επιχείρημα ‘οι κεντροαριστερές συμμαχίες απέτυχαν σε άλλες ευρωπαικές χώρες, άρα θα αποτύχουν και εδώ’ Καταρχάς, ο Συν. έχει δηλώσει πολλάκις ότι δεν επιδιώκει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόμη και έτσι να ήταν η Ελλάδα είναι μια άλλη χώρα, δε σημαίνει ότι κάτι που δε δούλεψε σε κάποιες χώρες στο εξωτερικό δε θα μπορούσε με τίποτα να δουλέψει και εδώ. Η ζωή όπως και η πολιτική θέλει και ρίσκα. Ποτέ δε ξέρεις αν κάτι θα δουλέψει παρα μόνο αν το δοκιμάσεις. Το που θα φτάσει ο Συν. κανείς δε το ξέρει, μπορεί και σαν αυτόνομο κόμμα, ή και σαν ένας ουσιαστικός ρυθμιστής ….αν και πιστεύω ότι ο Συν. επιδιώκει και ελπίζει σε μια αυτόνομη ανοδο.
Δεν ξέρω που θα φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που ξέρω, είναι ότι πρόγραμμα έχει, το θέμα είναι γιατί δεν το λέει ξεκάθαρα. Και δε νομίζω ότι έχει κανέναν ιδεολογικό μπαμπούλα από πάνω του, για σκέψου δηλαδή το ΚΚΕ που είναι το μόνο κόμμα που εκφράζει τόσο κάθετη αντίθεση με το σημερινό σύστημα, πόσους μπαμπούλες έχει πάνω από το κεφάλι του…Για το ποιος θεωρείται- κατά τη γνώμη μου- αριστερός, έχω γράψει και παλιότερα. http://forum.politikoblog.gr/agnostos-x/2008/03/who-belongs-to-left/
Προσωπικά νομίζω ότι ο Σύριζα έχει το ΚΚΕ σαν ιδεολογικό μπαμπούλα. Σε οποιαδήποτε κίνηση του Συν. υπάρχει η αμφισβήτηση, η ειρωνία ”Μαρία η Άσχημη” και τις δηλώσεις τύπου είναι οπορτουνιστές και άλλα τέτοια χαριτωμένα, με συνεχή αμφισβήτηση της αριστερής ταυτότητας του κόμματος. Αυτό τι είναι;;σίγουρα ιδεολογικός μπαμπούλας.
@μιμι…τι σχεση εχει ο συν με το κκε…δηλ.ελεος…οχι…το ΚΚΕ δεν εχει σχεσεις με κομματα του συστηματος..ουτε νδ μητε πασοκ μητε συριζα μητε με τα SS του λαος….τι ιδεολογικος μπαμπουλας…λες κ ημαστε νιπια…
και στο κατω κατω αν ειναι οπορτουνιστες και οτι αλλο το ξερουμε..κ εμεις και αυτοι και ολοι…λες να στεναχωριουντε;μπααααα……σε αυτη τη χωρα τελικα οτι δηλωσεις εισαι…δηλωσε ο ΣΥν αριστερο κομμα εμμεινε αμμανες τωρα…..οπορτουνισμος ειναι πολιτικος χαρακτηρισμος,πολιτικη πρακτικη….δεν ειναι βρισια(στο χαριτωμενα παει αυτο)..αν και θα επρεπε…
Φίλε rebel red προσωπικά θεωρώ οτι οπιοσδήποτε ανήκει σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα αποτελεί μέρος του συστήματος. Ακόμα και αν αυτός είναι σε μικρότερη κλίμακα από τους υπόλοιπους. Από την άλλη ο Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α τελευταία (ξανά τα πολιτικά ηνία ο Αλαβάνος) είναι ο μοναδικός που ασκεί κριτική στην Ν.Δ
Θα ήθελα αν γινεται να μου κάνεις μια χάρη. Ή να μου πεις που μπορω να βρω το προγραμμα του ΚΚΕ η να μου πεις τα κυρια σημεία του. Και για να μην το πάριες στραβα δεν σου την λέω απλα επειδή το βλέπω οτι σύντομα ερχονται εκλογες έρχονται ίσως να ψηφ΄΄ισω πρώτη φορά στην ζωή μου. (Δεν θα είναι η πρώτη φορα που έχω το δηκαίωμα)