Τι lifestyle και ανοησίες μου λέτε;
Δημοσιευμένο από Agnostos X στην κατηγορία αριστερά, ΜΜΕ, ΣΥΝ
Η φαιδρότητα δεν έχει τα όριά της. Η μάλλον ο αποπροσανατολισμός που επιχειρείται δεν έχει όρια. Δεν εξηγείται αλλιώς το πως κάποιοι κάθονται και ασχολούνται με το ντύσιμο και τον τρόπο ζωης του νέου προέδρου του ΣΥΝ. Μάθαμε τι οδηγεί, τι ρούχα φοράει, που πίνει τον καφέ του, αν κάνει ταξίδια στο εξωτερικό και ένα κάρο ανούσιες πληροφορίες.
Έχω εκφράσει επανειλλημένα την άποψη οτι τα κόμματα δεν κρίνονται από τα πρόσωπα που τα απαρτίζουν ούτε από τις συνήθειες αυτών των προσώπων. Κρίνονται από την πολιτική τους. Το που στοχεύει λοιπόν αυτή η παράθεση ανούσιων στοιχείων που αφορά το νέο πρόεδρο του ΣΥΝ δεν το καταλαβαίνω. Μάλλον, με οδηγεί στο συμπέρασμα οτι υπάρχουν κύκλοι οι οποίοι δεν επιθυμούν να γίνει κριτική επί της ουσίας, αλλά να ασχοληθούμε με όρους lifestyle μόνο και μόνο για να μην δούμε αυτά που πρέπει, τις θέσεις δηλαδή που πρεσβεύει το συγκεκριμένο κόμμα και το οποίο μάλλον θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο επόμενο διάστημα.Για να μην πω οτι γίνεται εσκεμμένα αυτή η “επίθεση”, προκειμένου να αυξηθεί η συμπάθεια προς το πρόσωπό του.
Πρίν λίγες μέρες έκανε μια δήλωση που σηκώνει πολύ κουβέντα: «Με μπερδεύει ο πολιτικός λόγος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Είναι ένας συμπαθής πολιτικός, αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω εύκολα πού μπορεί να κατατάξει κανείς το λόγο του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ συνολικά».
Επίσης ο Αλ. Αλαβάνος αν δεν κάνω λάθος, μίλησε για την ευκαιρία να διαμορφωθεί για την αριστερά ένα νέο κυβερνητικό σχήμα. Γιατί όλα αυτά μου θυμίζουν κεντροαριστερά σενάρια διαχείρισης της σημερινής κατάστασης, χωρίς καμιά προοπτική ριζικής αλλαγής; Κεντροαριστερά σενάρια ανάλογα με τα κεντροαριστερά σχήματα που κυβέρνησαν σε μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών χωρίς να διαφέρουν καθόλου από τις νεοφιλελεύθερς κυβερνήσεις.
Κι εμείς θα κάτσουμε να ασχολούμαστε με ρούχα, καφέδες και ταξίδια; Παλιά μου τέχνη κόσκινο για τα αστικά ΜΜΕ. Δε μας έφτανε η “Ζαχοπουλιάδα”, τώρα να βρούμε και κάτι καινούριο να ασχολείται ο κοσμάκης, αρκεί να μη θίγεται η ουσία των γεγονότων. Το θέμα είναι να μην πέσει ο λαός στην παγίδα και να ασχοληθεί με την ουσία των εξελίξεων στην πολιτική σκηνή. Εξάλλου η εκλογή Τσίπρα δεν πρόκειται να τον σώσει από όσα έχουν ετοιμάσει γι αυτόν…
photo via nikan
Άρθρα (RSS)
Δε νομίζω ότι φταίει ο Τσίπρας για το ότι ασχολούνται με τα ρούχα του κλπ. Προφανώς και ο Αλαβάνος ονειρεύεται ή πιστεύει σε μια νέα κυβερνητική αριστερά. Πού είναι το κακό; όλα τα κόμματα αυτό δε θέλουν;; να κερδίσουν τη πλειοψηφία. Αυτό δε σημαίνει αυτόματα συνεργασία με το Πασοκ ή κάποιο άλλο κόμμα. Ο Τσίπρας έχει δηλώσει μεταξύ άλλων ”ο κόσμος του Πασόκ έρχεται προς τα εμάς, εμέις θα τους γυρίσουμε πίσω;;;”, ή ”με το Πασοκ δε μπορούμε να τα βρούμε καν στην αντιπολίτευση πώς θα τα βρούμε στην κυβέρνηση” . ‘Οσο για την πολιτική του Συν. και του Τσίπρα, μπορεί και να μας εκπλήξουν ευχάριστα ή μπορεί και όχι, ο χρόνος θα δείξει. Τα a priori συμπεράσματα δεν ωφελούν.
Αγνωστε Χ, συνιστώ ψυχραιμία (ανίερη ψυχραιμία και κομμουνιστών και φιλελευθερών)
Δεν ειναι η πρώτη φορά που ο κύριος όγκος των ΜΜΕ μαζι με την κοινή γνώμη, κοιτα επιφανειακά θεματα και δεν προσεχει την ουσία.
Ποιος εχει ξεχασει το οτι πολλές γυναικες ψηφιζαν τον Κωνσταντινο Καραμανλή (τον θείο) επειδή ήταν λεβενταντρας, ή τον Ανδρέα Παπανδρέου ( επισης λεβεντραντρας).
Τώρα επικεντρόνωνται στην ηλικία του Τσιπρα, στην νεανικότητα του. Κατ’αρχήν καλο ειναι να πούμε οτι εστω και επιφανειακα εμπλουτίζεται το πολιτικό σκηνικό αφου υπαρχει και ενας της γενιάς των 30.
Απο εκει και πέρα,ειμαι σιγουρος οτι και ο Τσιπρας ειναι σε μια διαδικασία που μαθαίνει, μήν προδικάζεις, εχει καιρο μπροστα του.
Ο κινδυνος γι’αυτον όμως ειναι οντως οτι ετσι όπως ενθουσιαζονται τα μεσα ετσι και τους φευγει ο ενθουσιασμός. όσο περισσότερο γινεται ντόρος, τόσο καλυτερος θα πρεπει να είναι ο Τσιπρας για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Αν δεν ανταποκριθεί, θα ειναι πολύ χειρότερα γι’αυτόν και τον Συνασπισμό.
Αλλα ή αλήθεια είναι οτι η δυναμική του Συνασπισμού σαν τριτο κόμμα θα ειναι δυσκολο να ανακοπεί τουλαχιστον βραχυπροθεσμα.
Προσωπική συμβουλή αν θες την δεχεσαι, μην αναφέρεις καθόλου τον Τσιπρα, μην τον σχολιάζεις, ασε τον κόσμο να καταλαβει μόνος του και εχε εμπιστοσύνη στον κόσμο. Κανεις δεν μπορεί να ξεγελασει μεγαλο αριθμό ανθρώπων για μεγάλο χρονικο διαστημα.
Λεει η θεία οτι ο Τσιπρας ειναι ωραιο και καλό παιδι; οτι πει η θεία, Λεει ο ακομματιστος ξαδερφος ο Τσιπρας τα λεει καλα; οτι πει ο ξαδερφος, λεει η ανηψια που παει γυμνασιο και ακουει Τσαλικη, οτι ο Τσιπρας ειναι γλυκουλης; οτι πει η ανηψια.
Οσο πιό ψιλα τον βάζουν τόσο πιό δυσκολο θα είναι να αποδείξει οτι του αξίζει η θέση.