Εδώ και λίγα χρόνια, από τότε δηλαδή που οι χώρες της πρώην ΕΣΣΔ αποσπάστηκαν και έγιναν ανεξάρτητες, βλέπουμε ένα κυνήγι μαγισσών να εξελίσσεται. Οι “δημοκρατικές” αυτές χώρες, που μπήκαν στην Ε.Ε. γιατί υποτίθεται οτι πληρούσαν τέτοιου είδους κριτήρια. Τι κριτήρια βέβαια θα μου πείτε. Εντάξει, αυτό είναι ένα θέμα που δε μπορώ να το αναλύσω τώρα. Σ’αυτές τις χώρες λοιπόν-για να επανέλθω- και ιδιαίτερα στις Βαλτικές, διώκονται μαζικά και εκδικητικά όλοι οι πολεμιστές και αγωνιστές που συνεισέφεραν στην αντιφασιστική νίκη, ενώ την ίδια ώρα τιμώνται και αποκαθίστανται όλοι οι συνεργάτες των ναζί. Απόδειξη του οτι κάποιοι θέλουν να ξαναγραφτεί με γοργούς ρυθμούς η ιστορία και να διαγραφεί οτιδήποτε παραπέμπει σε λαϊκή αντίσταση. Κι απόδειξη του πως θεωρούν τις έννοιες δημοκρατία κι ελευθερία κάποιοι άλλοι.
Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί, οτι εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα. Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης τιμώνται σχεδόν καθολικά από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών και των κοινωνικών φορέων, κανείς δεν τολμά να εκφράσει την άποψη οτι η ναζιστική θηριωδία είχε θετικό αντίκτυπο στους λαούς της Ευρώπης. Κανείς είπα;
Κι όμως έπεσα έξω! Διαβάστε τα αποσπάσματα που ακολουθούν και θα καταλάβετε.
«Οι στρατιώται των SS επολέμησαν ηρωικώς αλλά τελικώς επεβλήθη η υλική υπεροχή των Συμμάχων. Στον πόλεμον ανδρών εναντίον μαζών, επεκράτησαν αι μάζαι…Οι άντρες των SS (είχαν) αγωνιστικόν ήθος. Ιδεολογικά πιστεύω. Παράστασι και τρόπο ζωής. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι δεν ήσαν εγκληματίαι… αυτοί οι άνδρες υπηρέτησαν την πατρίδα των και την Ευρώπην με ηρωισμό… είχαν υψηλόν φρόνημα και την αίσθησιν τιμής… απετέλουν διά την εποχήν τους το καύχημα της Λευκής Φυλής».
Αναφωνήσατε αρκετά; Δείτε και το παρακάτω.
«Αι απόψεις του Αδόλφου Χίτλερ διά τους Εβραίους ήσαν απολύτως ορθαί…στη σημερινή Πολωνία καλώς κάνουν και διατηρούν το στρατόπεδο (Αουσβιτς) εις καλήν κατάστασιν, διότι ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον…οι Ναζί άφησαν αρκετόν υπόλοιπον από σας».
Ποιος εκφράζει αυτόν τον οχετό ρατσιστικών και φασιστικών απόψεων; Ο Κώστας Πλεύρης, γνωστός για τις ακροδεξιές του απόψεις, σε βιβλίο του 1000 σελίδων, στο οποίο βέβαια γράφει και πολλά αλλά τέτοια σχόλια. Για να είμαι ειλικρινής δε μου προξενούν εντύπωση οι απόψεις που εκφράζει. Τις καταθέτει κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία. Πραγματικά όμως το θράσος ορισμένων ανθρώπων ξεπερνά κάθε όριο. Προσπαθούν κάποιοι να ξαναγράψουν την ιστορία με τον πιο κυνικό τρόπο, φτάνοντας στο σημείο να ηρωοποιήσουν τους Γερμανούς κατακτητές και να απαξιώσουν όλους όσοι αντιστάθηκαν στην γερμανική πολεμική μηχανή. Και βέβαια νομιμοποιούν τη ναζιστική θηριωδία απέναντι σ’ ένα λαό που στέναξε την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ειλικρινά θεωρώ οτι τέτοιου είδους απόψεις δεν επιδέχονται σχολιασμού και το μόνο που τους αξίζει είναι η περιφρόνηση. Και δεν τις αναπαράγω γιατί θεωρώ οτι πρέπει να τις σχολιάσω, αφού τέτοιου είδους αντιλήψεις αμαυρώνουν από μόνες τους τον εκφραστή τους. Θα ήθελα όμως επί της ευκαιρίας να ρωτήσω δυο πράγματα τον κύριο Καρατζαφέρη, που ωρύεται οτι το κόμμα του δεν είναι φορέας ακροδεξιών αντιλήψεων.
1ον) Ο κύριος Πλεύρης δεν ήταν υποψήφιος με το κόμμα σας στις βουλευτικές εκλογές του 2004 στην Α’ Αθήνας;
2ον) Ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, τον οποίο ο κύριος Πλεύρης ευχαρίστησε δημόσια γιατί όπως είπε “ήταν ο μόνος που είχε το θάρρος να παρουσιάσει αυτό το βιβλίο”, δεν είναι βουλευτής του κόμματός σας;
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Τόσο όσον αφορά τα γεγονότα της ιστορίας όσο και ως προς τις τωρινές πολιτικές εξελίξεις. Και δυστυχώς για εσάς, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας τέτοιες θεωρήσεις τις έχει απορρίψει προ πολλού.
photo via Bruno Girin
Άρθρα (RSS)
Εννοείται οτι το ΛΑΟΣ είναι σαν κόμμα ένας λύκος ντυμένος πρόβατο…(νομίζω το είχε πει αυτό πρώτος ο Λαζόπουλος χρόνια πριν στους Μήτσους). Οι παραπάνω απόψεις είναι σαφώς άκρως ρατσιστικές, εντελώς φασιστικές και αντιπατριωτικές, αφού στρέφονται ουσιαστικά κατά των ίδιων των Ελλήνων που πολέμησαν τους Γερμανούς, και πέθαναν για την ελευθερία μας. Τι να πω….σαφώς όμως ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, και να κρίνεται γι’αυτές, αυτή είναι η ομορφιά της δημοκρατίας. Κάποτε, όντως, στην Ελλάδα τουλάχιστον αυτοί που πολέμησαν στάλθηκαν στις εξορίες, τους έλεγαν Βούλγαρους, προδότες, και θεωρούσαν εθνικόφρονες- πατριώτες πολλούς από αυτούς που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς…αλλά ευτυχώς οι εποχές αυτές για την πλειοψηφία τουλάχιστον του λαού, πέρασαν. Τέλος, μπορούν να πουν οτιδήποτε για τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, αλλά δεν μπορούν να αμφισβητήσουν την αντίστασή τους ως προς τον Άξονα και πόση μεγάλη καταστροφή υπέστησαν από αυτούς, αλλά και στη συνέχεια και από τους Σοβιετικούς Ρώσους (Πολωνία για παράδειγμα).
ΟΙ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ SS ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΛΙΚΝΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΛΗΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΕ ΥΠΕΡΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΗΡΩΙΣΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΑΝ ΑΠΑΙΣΙΑ ΒΛΕΝΝΑ ΡΟΥΦΑΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΡΙΩΝ ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΛΑ ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΙΑΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ SS ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΚΛΙΖΟΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΥ. ΟΙ ΥΛΙΣΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΘΝΗ. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΦΥΡΕΡ. ΔΩΣΤΕ ΠΝΩΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΠΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΗΓΗ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. Η ΕΥΡΩΠΗ. ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΘΑΥΜΑΖΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΣΜΟ ΤΟΥΣ. SIEG HEIL!
Δε σβηνώ το σχόλιο που μπήκε παραπάνω παρόλο που έχουμε συμφωνήσει με τον Καρπίδη τα ρατσιστικά σχόλια να σβήνονται, και θα παρακαλέσω κι εκείνον να μην το σβήσει. Και το κάνω όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί και μόνο αυτά που γράφονται είναι αρκετά για να εκθέσουν ανεπανόρθωτα το δημιουργό τους.
Από εμένα κανένα άλλο σχόλιο σε αυτό.
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΔΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΙΩΠΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΟΥ
Καταρχήν το σχόλιο εντάξει δεν νομίζω πως υποκύπτει σε παράνομες εκφράσεις. Μπορεί να μιλάει για τη μάστιγα του ιουδαϊσμού αλλά δεν μπορεί να ταιριάξει με τον όρο κείμενα μίσους όπως τα είχα ορίσει. Όμως θα παρακαλούσα να γράφεις με πεζά και όχι με κεφαλαία.
Ναι, οι ναζί ήταν λίκνο της ανθρώπινης φυλής. Κάτω απ’ τη μπότα τους στέναξε όλη η Ευρώπη, και η χώρα στην οποία κατοικείς. Δεν αφήσανε τίποτα όρθιο και εκατομμύρια αθώων πέθαναν από τον πόλεμο, την κατοχή, την πείνα και τα βασανιστήρια. Τα Καλάβρυτα κάηκαν ολόκληρα μαζί με τον πληθυσμό τους. Το Δίστομο μαρτύρησε. Η Κοκκινιά και η Καισαριανή χάσανε εκατοντάδες πατριώτες που αντιστάθηκαν στον κατακτητή. Αυτοι ήταν οι άντρες των ες-ες. Κάτι αντίστοιχο με τους μισθοφόρους των ΗΠΑ σήμερα στο Ιράκ. Δίποδα κτήνη δηλαδή, που θεωρούσαν οτι η μόνη φυλή που έχει δικαίωμα να κατοικεί σε αυτό τον κόσμο είναι η λευκή. Όλοι οι άλλοι να πάνε στο απόσπασμα!
Δεν καταλαβαίνω γιατί το δικό σου αίμα είναι πιο καθαρό από ενός Εβραίου. Ακόμα και αν το θέτεις από θεολογική άποψη, βαρύνεσαι με το ίδιο αμάρτημα, το προπατορικό- δεν πιστεύω αυτές τις θεωρήσεις αλλά αναγκαστικά πρέπει να τις χρησιμοποιήσω σαν απάντηση. Δε φαντάζομαι να μου πεις οτι σταύρωσαν τον Χριστό, αφού αυτό έπρεπε να γίνει βάσει θεϊκου σχεδίου και πρόνοιας, κάποιος έπρεπε να το κάνει.
Να συνεχίσουμε το έργο του Χίτλερ; Ευτυχώς που ο Κόκκινος Στρατός έστειλε τον Χίτλερ στους μεγάλους ηττημένους της ιστορίας. Δε μπορώ να σκεφτώ τι θα είχε συμβεί σε διαφορετική περίπτωση. Δεν ξέρω σε ποιον απευθύνεις αυτή την έκκληση, αλλά εδώ δε βρίσκεις ευήκοα ώτα.
Εν κατακλείδι. Την ώρα που το διεθνές κεφάλαιο επιτίθεται με απίστευτη σφοδρότητα σε οτι δικαίωμα έχει απομείνει, την ώρα που παγκοσμίως το βιοτικό επίπεδο επιδεινώνεται, ορισμένοι επιμένουν να αντιμετωπίζουν με τον πιο αντιεπιστημοικό τρόπο αυτές τις εξελίξεις και πίσω απ’ όλα να βλέπουν Εβραίους. Φυσικά και αποσαρθρώνεται κάθε μορφή πολιτισμού, αλλά όχι λόγω των Εβραίων, αλλά λόγω της υποκουλτούρας που καλλιεργείται και του γεγονότος οτι τα πάντα έχουν μετατραπεί σε μπίζνες. Ο εχθρός λέγεται “διεθνοποιημένος καπιταλισμός” ή αλλιώς “διεθνές κεφάλαιο”. Και σε αυτό παίρνουν μέρος όλες οι φυλες…του Ισραήλ!
Δεν ειναι λογια μισουΣ. είναι απόψεις που εκφράζουν πιστευω τον εσωτερικό koσmo πολλών από μας με την διαφορά ότι οι περισσότεροι δεν μπορούν ή φοβούνται να τις εκφράσουν. πάντως ακόμα δεν έλαβα κάποια απάντηση στα λεγόμενα μου. να ξέρετε ότι δεν αποτελεί βασική επιδίωξη μου να έρθω σε ρήξη με σας ή με οποιονδήποτε άλλον από το φόρουμ αλλά να έκθεσω την άποψη μου έστω και αν αυτή έρχεται αντιμέτωπη με πολλούς. ευχαριστώ
το προπατορικό αμάρτημα με μεγάλη μου λύπη γίνεται από σένα και αυτό γιατί δεν γνωρίζεις ότι ο στάλιν κατά την περίοδο 1937-1938 έστειλε στα γκούλακ (καταναγκαστικά έργα) 50 χιλιάδες ελληνες της μειώνοτητας που τότε ζούσε στις νότιες περιοχές της σοβιετικής ενωσης. από αυτούς μερικές δεκάδες έζησαν. συνολικά εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους 450 χιλιάδες ελληνες και οι περισσότεροι καταστράφηκαν οι σκοτώθηκαν από τη ρωσική αστυνομία. αντίθετα ο χίτλερ θαύμαζε τον ελληνικό πολιτισμό. επεδίωκε THN ενωση του γερμανίσμόυ με τον ελληνισμό. πότε δεν θα επιτίθετο στην ελλάδα αν δεν έκανε το λάθος ο μουσολίνι και αν δεν αποβίβαζονταν στην ελλάδα αγγλικές δυνάμεις. αντίθετα ο στάλιν αρεσκόταν στο να βλέπει τους ελληνες NA σφάζονται στον εμφύλιο. όσο ΓIA τους εβραίους ΠPEΠEI NA γνωρίζεις ότι αυτοί έφεραν στον KOΣMO τις έννοιες του διεθνισμού και του καπιταλισμού από την περίοδο του πρώτου παγκοσμίου. και νταν τους διώξαμε από την ευρώπη πήγαν σαν ερπετα και μόλυναν τους νικητές αμερικανούς. γιαυτό και τώρα αυτοί είναι τα τσιρακια τους. η βρωμιά τους δεν έχει σχέση με την θρησκεία. βρίκεται μέσα τους. το βλέπουμε και στα εγκλήματα που διαπράττουν εναντίον των παλαιστινίων.
Δε θα μιλήσω για τους Έλληνες που εστάλησαν στα γκουλάγκ-λες και μόνο Έλληνες πήγαν εκεί, γιατί είχαν κάτι ιδιαίτερο που ο Στάλιν φοβόταν- ούτε για τις υπερβολές που έχουν καταγραφεί από διάφορους εθνικιστικούς κύκλους, μπορώ όμως αν θες να αναφέρω τους χιλιάδες Έλληνες που μεγάλωσαν, μορφώθηκαν(με ελληνική παιδεία) και αποκαταστάθηκαν στις σοσιαλιστικές χώρες. Μπορώ επίσης να πω οτι άλλοι έσπρωξαν τους Έλληνες στον εμφύλιο και σε αυτό δεν είχε συμμετοχή η ΕΣΣΔ.
Για τη λατρεία του Χίτλερ προς την Ελλάδα, τι να σχολιάσω με αυτά που γράφεις; Δε σέβεσαι ούτε καν τους πατριώτες που έπεσαν νεκροί από τη φασιστική πολεμική μηχανή. Λες και ο Χίτλερ με τον Μουσολίνι δρούσαν ανεξάρτητα. Λες και ο Χίτλερ ήταν κανένας ειρηνικός ηγέτης.
Ωστέ οι Εβραίοι εισήγαγαν τον καπιταλισμό; Κι εγώ που νόμιζα οτι είχε αρχίσει να υπάρχει τουλάχιστον εκατό χρόνια νωρίτερα από τον Α’ Παγκόσμιο! Τελικά αυτός ο Μαρξ πρέπει να ήταν κάτι αντίστοιχο με τους προφήτες της εκκλησίας, γιατί έγραψε για καπιταλισμό και κομμουνισμό από τον 19ο αιώνα.
Όσον αφορά τις γενετικές θεωρήσεις οτι κάθε λαός έχει στο DNA του χαραγμένες τις ιδιότητες του, αυτό κι αν είναι ρατσισμός. Κανείς δεν το χει αποδείξει, και κάτι τέτοιες αντιεπιστημονικές και μισάνθρωπες θέσεις μόνο λίγοι ασπάζονται.
Φίλε μου το μπλογκ αυτό είναι ελεύθερο για όλους. Και με πολλούς έχω έρθει σε αντιπαράθεση για διάφορα ζητήματα. Αν μη τι άλλο όμως, το να προσβάλλεις έναν ολόκληρο λαό εμένα δε με αφήνει αδιάφορο και ούτε μπορεί να μείνει ασχολίαστο.
Σαν βιολόγος βεβαιώνω ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ επιστημονική μελέτη που να αποδεικνύει την καθαρότητα ή ανωτερότητα μιας φυλής έναντι μιας άλλης. Επίσης να ενημερώσω ότι η ανθρωπότητα, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα επιστημονικά δεδομένα, ξεκίνησε από την Αφρική και όχι από την ‘λευκή’ ‘ανώτερη’ Ευρώπη. Κατ’ άλλα τι να πω…Με κάλυψε ο Άγνωστος Χ, πώς μπορούν κάποιοι να υποστηρίζουν τους Ναζί που επιτέθηκαν στην ίδια μας την πατρίδα;;;(πέρα από τα άλλα φρικτά τους εγκλήματα). Ο Μουσολίνι ήταν σύμμαχος της Γερμανίας, η δράση ήταν κοινή όπως και οι αποφάσεις. Άλλωστε είναι καταγεγραμμένο ότι η γερμανική κατοχή στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη και αλλού ήταν πολύ πιο σκληρή και αιματηρή από την αντίστοιχη ιταλική κατοχή για παράδειγμα στα Επτάνησα.
Τέλος, από όποια άποψη και να το πάρουμε, θρησκευτική, βιολογική, φιλοσοφική (Ρουσώ), όλοι οι άνθρωποι γεννιόμαστε ίσοι και ελεύθεροι!
αυτο που πρεπει να πω αρχικα ειναι οτι τα στοιχεια που παρεθεσα δυστυχώς για σας δεν γράφονται σε εθνικιστικούς κύκλους αλλά στην εφημερίδα καθημερινή της κυριακής. τέτοια στοιχεία που έχουν καλυφθεί από την παγκόσμια ιστορία έχει σαν αποτέλεσμα να δείχνονται όλες οι περιστάσεις του πολέμου υπέρ των συμμάχων και πολλοί από μας να γίνονται ακόμα θύματα αυτής της προπαγάνδας. και αυτό γιατί όλοι μας από μικροί γαλουχιστηκαμε με μια ιστορία πολύ παραλλαγμένη. θαυμάζω όσο κανείς το θάρρος και τη γενναιότητα των ελλήνων. είμαι λάτρης του ηρωισμού και πολιτισμού που έχουμε αναδείξει. παρόλα δεν μπορείτε να αρνηθείτε το γεγονός ότι πολέμησαμε και προσφέραμε TIΣ πρώτες συμμαχικές νίκες αλλά στο τέλος οι δήθεν σύμμαχοι μας μοιράστηκαν τη μερίδα του λέοντος μεταξύ τους. που βρίσκονται τα εδάφη της αλβανίας? που είναι η αναγνώριση που μας οφείλουν; το μόνο που καταφέραμε ήταν να κερδίσουμε την περιφρόνηση τους. προσφέραμε τόσα στους συμμάχους για να αμφισβητούν ακόμα και την ελληνική κυριαρχία ΣTH μακεδονία. δεν μιλώ βέβαια για κύπρο και ελληνοτουρκικές σχέσεις. όσο για το αν ο στάλιν καθόρισε τη μοίρα μας αυτό είναι βέβαιο. όταν οι αντάρτες του εαμ KAI των άλλων κομμουνιστών λεηλατούσαν και έσφαζαν της οικογένειες μας στον εμφύλιο αυτός καθόριζε μαζί με TIΣ άλλες σαρκοφάγες υπερδυνάμεις τις ζώνες επιρροής. γιαυτα πολέμησαν οι αγωνιστές και ήρωες μας; ΓIAYTO έδωσαν το αίμα τους; για μια ελλάδα περιφρόνημενη; μας προσδώσAN οι ύπουλοι σύμμαχοι μας. τουλάχιστον οι γερμανοί ποτέ δεν πρόδωσαν τους δικούς τους
Κοίτα εγώ σε εμετικό αντικομμουνισμό έχω ως αρχή να μην απαντάω, ως εκ τούτου μην περιμένεις να ασχοληθώ σοβαρά. Τα στοιχεία για το ποιος έσφαζε και ποιους έσφαζε είναι καταγεγραμμένα ακόμα και σε κρατικές πηγές. Βρες τα εκεί.
Για την καθημερινή όλοι ξέρουμε οτι λειτουργεί ως γραφείο τύπου συγκεκριμένου κόμματος, στο οποίο συγκεκτρώνονται και εθνικιστές και βασιλικοί οι οποίοι απλά έχουν μαζευτεί γιατί δεν εξυπηρετούν το ευρωπαϊκό προφίλ του συγκεκριμένου κόμματος. Εκτός αυτού, αφού θες μια πιο αληθινή ιστορία, ψάξε λίγο πιο μακριά από τους πρωτεργάτες της διαστρέβλωσης κι αναθεώρησης της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.
Δεν ξέρω πως ακριβώς την εννοείς τη λέξη σύμμαχοι. Εγώ ξέρω οτι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν έχουν αιώνιους συμμάχους, αλλά αιώνια συμφέροντα. Όποιος τα εξυπηρετεί κάθε φορά καλύτερα γίνεται και σύμμαχός τους. Όποιος δε τα εξυπηρετεί γίνεται εχθρός τους.
Και τι εννοείς αναγνώριση από πλευράς συμμάχων; Τους βολεύει να υπάρχει αναταραχή στα Βαλκάνια. Και στην τελική ποιον ωφελεί και ποιον βλάπτει αυτή η παρατεταμένη αστάθεια; Σίγουρα όχι τους λαούς αυτών των περιοχών, αφού από μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη το μόνο που έχουν να κερδίσουν είναι ατέλειωτα λίτρα αίματος, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι θα ακονίζουν τα μαχαιροπήρουνά τους για να μοιραστούν οικονομικές παραμέτρους από αυτή τη σύρραξη. Καλύτερα λοιπόν να δούμε πως θα αναπτυχθούν δεσμοί φιλίας ανάμεσα στους λαούς της περιοχής μας-ακόμα και κόντρα σε κυβερνητικές επιλογές και θέσεις- παρά να συντηρούμε εθνικιστικές αντιλήψεις.
η εξωτερική πολιτική που ακολουθουν εδώ και πολλές δεκαετίες οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι απελπιστικά αμυντικές χωρίς να αποφέρουν κανένα αποτέλεσμα. το μόνο που καταφέρνουμε από τη πάγια αυτή πολιτική είναι να ποδόπατουν όλοι οι βαλκανικοί λαοί την εθνική υπερηφανια μας. NA εξευτελίζουν και το παραμικρό αίσθημα ηρωισμού και ανωτερότητας. είμαι σίγουρος πως τέτοιες πολιτικές συνεργασίας και επικοινωνίας των βαλκανικών λαών ΔEN αποσκοπούν πουθενά αφού δεν έχουν φέρει ποτέ αποτελέσματα. γνωρίζετε πόσα χρήματα στραγγίζουν από το πορτοφόλι του ελληνα πολίτη στα πλαίσια της ευρωπαϊκής κοινότητας TA σκόπια και η αλβανία; 50 εκατομμύρια ευρώ η ΠPΩTH και 75 η δεύτερη. AYTO και για ποιο λόγο; για να αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία στα βαλκάνια και σαν ύαινες να προσπαθούν να αποσπάσουν ότι μπορούν από το περήφανο ελληνικό έθνος. εδώ και δεκαετίες γίνεται προσπάθεια δημιουργίας νεκροταφείου των πεσόντων ελλήνων στο αλβανικό μέτωπο και η αλβανία το αρνείται. αυτό είναι το ευχαριστώ για έναν λαό που πολέμησε και πρόσφερε την πρώτη συμμαχικη νίκη. γιαυτό μάλλον ήρθε η ώρα για πιο δραστικά μέτρα ώστε οι χώρες αυτές που ολόκληρη η πολεμική τους αεροπορία αντιστοιχεί σε 2 αεροπλάνα ( βλέπε σκόπια) να συνετιστούν και να συλλογιστούν ΠOION έχουν απέναντι τους.
Στον Εμφύλιο πόλεμο, έγιναν αγριότητες και από τις δύο πλευρές, δε νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί όταν λέμε ‘οι κομμουνιστές που κατέσφαξαν’ ,γιατί αγαπητέ μου και από την άλλη πλευρά κατέσφαξαν! και για την ιστορία του πράγματος, πολλοί από τους αγωνιστές του 40 κατέληξαν σε εξορίες, όπου τους αποκαλούσαν προδότες και Βούλγαρους, ενώ κάτι καλόπαιδα ‘εθνικόφρονες’ δοσίλογοι στην κατοχή την είχαν μια χαρά…για να ξέρουμε και τι λέμε. Βεβαίως και ο πρώην σύμμαχος Τσόρτσιλ, έπαιξε πολύ βρώμικο ρόλο στην μετέπειτα ιστορία της Ελλάδας, αυτό όμως δε σημαίνει κάτι θετικό για τον Χίτλερ και τους Ναζί.
Όσο για τη Βαλκανική ιστορία, όπως είχε πει και ο Παύλος Τσίμας, η κάθε χώρα αναμασά το παραμύθι ‘ο καλός, ο κακός και ο άσχημος’. Όπου καλός η εκάστοτε βαλκανική χώρα που μιλά για τον εαυτό της, ο κακός όλοι οι άλλοι και ο άσχημος της ιστορίας είναι οι μεγάλες δυνάμεις, όπως ΗΠΑ που υποστήριζαν τους άλλους. Σε κάθε βαλκανική χώρα δηλαδή μαθαίνεται από τα σχολεία το παραμύθι ότι αυτή είναι το θύμα, ότι πάντα έφταιγαν οι γείτονες…ενώ στην πραγματικότητα πάντα πίσω βρίσκονται τα μεγάλα συμφέροντα. Οι λαοί επί της ουσίας δεν έχουν κάτι να χωρίσουν, το κακό είναι ότι γίνονται κοινωνοί μιας προπαγάνδας που δε λέει να τελειώσει. Δε λέω ότι η Ελλάδα δεν έχει αδικηθεί από τις διάφορες εξελίξεις, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζουμε και εμείς και οι άλλοι την ιστορία αντικειμενικά, χωρίς μίσος και προκατάληψη. Δε μπορεί το κληροδότημα στς επόμενες γενιές να είναι το μίσος, για τους Τούρκους, τους Σκοπιανούς, τους Εβραίους ή τους μαύρους κλπ…το μίσος φέρνει μίσος και δεν οδηγεί πουθενά.
δυστυχώς όμως ΔEN βρισκόμαστε σε μια KOINΩNIA αγγέλων. τα ημίμετρα και οι ειρηνικές μέθοδοι από αμνημονεύτων χρόνων ποτέ δεν έχουν προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις. το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. KAI στην αιώνια πάλι των εθνών ο τολμηρός και ο γενναίος είναι αυτός που πάντα βγαίνει νικητής. όσο για τους κομμουνιστές στη διάρκεια τού εμφυλίου δεν ήταν και αυτοι TIΠOTA άλλο από σφετεριστες της πολιτικής εξουσίας. όταν η νόμιμη κυβερνηση ζήτησε την παράδοση των όπλων μετά την αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής αυτοί αρνήθηκαν διεκδικοντας μερίδιο στην εξουσία. ανέβηκαν στα βουνά και κατέβαιναν λεηλατώντας χώρια και κωμοπόλεις. όσο για τα βαλκάνια αποτελεί σίγουρα περιοχή ζωτικής σημασίας που όλες οι μεγάλες δυνάμεις θέλουν να ελέγχουν. AYTO δεν σημαίνει ότι θα αφήνουμε τα σάπια εθνη με την ιστορία λίγων δεκαετιών να υποδαυλίζουν και να ντροπιαζουν τα εθνικα μας ιδεώδη. η υπερβάλλουσα δημοκρατιά που εφαρμόζουμε στη πολιτική μάς ταιριάζει μόνο σε πολιτισμένους λαούς με ιστορία και προσφορά στον κόσμο. οι λαοί των βαλκανίων και ειδικότερα οι γείτονες μας χρειάζονται μια σκληρότερη μεταχείριση για να συνετιστούν. τέρμα πια οι υποχωρήσεις στο θέμα της εθνικής μας κυριαρχίας. ο λαός ζητά εξωτερική πολιτική με πυγμή θέληση και θάρρος. με τη μαλθακότητα και τη μετριοφροσύνη δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να βάζουμε τρικλοποδιά στα εθνικα μας συμφέροντα. OΣO για τον τσόρτσιλ που ανέφερες δυστυχώς η ιστορία γράφτηκε από αυτόν και από τους άλλους νικητές ώστε σήμερα όλος ο κόσμος να θύμα της δίκης τους προπαγάνδας.
το διάβασα, το ξαναδιάβασα…
το σκέφτηκα αρκετά θαρρώ, ξανάκατσα σήμερα και ξαναδιάβασα και τελικά αποφάσισα να απαντήσω αγαπητέ άγνωστε Χ.
Υπάρχουν δύο ειδών ΦΑΣΙΣΤΕΣ! μην αγχώνεσαι, και οι δύο σου φέρνουν εμετό όπως και σε μένα.
Υπάρχει ο “φασίστας υποκριτής” ο οποίος πολιτεύεται λαϊκίζοντας για ισονομία και ίση μεταχείρηση μεταξύ των πολιτών της κοινωνίας κι από την άλλη επιμένει ότι οι μετανάστες δεν έχουν θέση στη κοινωνία, πρέπει να τους βουλιάζουμε το καΐκι πριν μπουν στα “ελληνικά χωρικά μας ύδατα” και μας μαγαρίσουν τα ιδεώδη μας.
“Να πάνε από κει που ήρθαν”, “στη χώρα τους ας κάνουν ότι θέλουν” και άλλα πολλά θα τρέξουν να αντιπαραβάλλουν για να δικαιολογήσουν την εγκληματική τους συμπεριφορά. Και πάλι όμως αντιλαμβάνεσαι ότι ούτε στη χώρα τους δεν τους αφήνουν να είναι ισότιμοι, εφόσον το προνόμιο να λεγόμαστε έλληνες (μόλις τα τελευταία 200 χρόνια) είναι δικό μας αλλά οι γείτονες δεν μπορούν να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν, θα τους το επιβάλλουμε εμείς. και άλλα πολλά βέβαια υποκριτικά ανέκδοτα τα οποία φτάνουν στα αυτιά μας καθημερινά.
Από την άλλη, υπάρχει και ο “φασίστας πρόβατο”, ο οποίος είναι απλά κομπλεξικός. Και είναι κομπλεξικός διότι είναι ανιστόρητος, δίοτι δεν έχει ίχνος της παιδείας την οποία επικαλείται ότι τον κάνει να είναι καλλίτερος από τους υπόλοιπους, διότι έτσι τον γαλούχισε ο μπάμπάς του, διότι δεν αναρωτήθηκε ποτέ τί μπορεί να έχει να χωρίσει ένας απλός Έλληνας, είτε είναι εργάτης, είτε φοιτητής, είτε άνεργος, είτε ελεύθερος επαγγελματίας, από τον Τούρκο ή τον Αλβανό ή τον Μακεδόνα ομόλογό του.
Ο καπιταλισμός δεν διακρίνει εθνικότητες για να εκμεταλλευτεί, τους εκμεταλλεύται όλους ισότιμα. Απλά ο “φασίστας πρόβατο” νομίζει ότι είναι σε καλύτερη μοίρα καθ’ότι “ανώτερος”, αλλά αυταπατάται. Είναι δυστυχώς υποχοίριο του αντίστοιχου υποκριτή εθνοπατέρα, όπως είναι και ο απεργός της χθεσινής πορείας, του οποίου την αγνή αγωνιστική πρωτοβουλία την ιδιοποιείται ο εκάστοτε υποκριτής εργατοπατέρας.
Τουλάχιστον ο απεργός δεν είναι κομπλεξικός!! μπορεί να μην έχει υψηλό μορφωτικό επίπεδο, αλλά δεν είναι κομπλεξικός, μπορεί να μην ξέρει καλά ιστορία, αλλά δεν είναι κομπλεξικός, μπορεί να μην τον συμβούλευσε καλά ο μπαμπάς του όταν ήταν μικρός, αλλά δεν είναι κομπλεξικός, μπορεί να μην ξέρει τίποτα για τον Αριστοτέλη ή για τον Επίκουρο, αλλά δεν είναι κομπλεξικός.
Δεν είναι κομπλεξικός, διότι απεργεί ζητώντας κάτι παραπάνω, όχι επειδή ζηλεύει την πισίνα του αφεντικού του, αλλά επειδή το αίσθημα δικαίου που τον διακατέχει του λέει ότι θα έπρεπε να ζεί υπό καλλίτερες συνθήκες με βάση αυτά που παράγει.
ο καθενας εδω πιστευει την δικια του ιστορια…οι αριστεριζοντες κ παντως ειδους δημοκρατικοι εχουν καταδικασει οτιδηποτε εχει σχεση με την γερμανια του βππ…οι ακροδεξιοι λενε για τους εβραιους κ για το ποσο καλος ηταν ο χιτλερ…ελεος πια ειδα αυτο το μηνυμα 6 μηνες μετα κ ειπα να κανω εναν επιλογο…στις βαλτικες χωρες οι παλαιμαχοι τιμουνται για εναν απλο λογο…πολεμησαν για την ανεξαρτησια τους απο την εσσδ που 2-3 χρονια πριν ειχε εισβαλλει…οτι ηταν στα σσ ειναι απλα θεμα γραφειοκρατιας καθως η βερμαχτ δεν ειχε δικαιωμα να τους στρατολογησει…ουτε σφαγεις ειτανε ουτε φασιστες(τουλ οχι ολοι) οπως αλλωστε κ οι ουκρανοι,καυκασιοι,κοζακοι,ρωσοι,βελγοι,δανοι,σκανδιναβοι,γαλλοι …ολοι πολεμησαν επειδη πιστευαν στον “αντιμπολσεβικισμο” η ειχαν αλλα κινητρα
ακομα κ η ελλαδα που ειχε φιλογερμανικη δικτατορια πολεμησε για να προστατεψει την ανεξαρτησια της
τελος για τους διωγμους…εκεινη την εποχη διωκονταν οι εβραιοι,μετα διωκονταν οι ναζιστες,μετα οι κομμουνιστες κ σε καποιο μερος του κοσμου διωκονται οι δημοκρατες η δεν ξερω γω τι…ολα σημεια των καιρων ειναι…το σωστο κ το λαθος
ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΥ ΈΡΧΕΤΑΙ
β.
Ω! Εσείς! Που τα πρόσωπα όλα, ένα ένα
σε καλά ή σε άσχημα με προσοχή ξεχωρίζετε
και αλλιώς στο καθένα, με το γέλιο
ή με το μαστίγιο, ανάλογα φερόσαστε…
Ω! Εσείς! κοιτάξτε εμένα,
πώς, σαν ξερά φρύγανα πατώ
τον τέτοιο ξεχωρισμό σας
και συνέχεια περπατώντας
ζήση νια σε κάθε βήμα μου γεννώ, αβρή
και δροσερή κι ευτυχισμένη και μέσα της
όλους σας χαρούμενους να έρθετε καλώ.
Ω! Εσείς! Που τα παιδιά μου χωρίζετε
σε δικούς σας και σε αντίθετους
αποκριθείτε στο κάλεσμά μου
προτού
σε όλη την οργή μου φανερωθώ.
Γιώργης Χολιαστός
Ο ΦΥΡΕΡ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣ-ΕΣ ΠΥΣΤΕΥΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΡΟ ΤΡΟΠΟ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΕΤΝΟΛΕΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΠΙΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
Οι απόψεις που εκφράστηκαν παραπανω ειναι το αποτύπωμα μιας διαπαλης ιδεολογιών η οποια ξεκιναει απ τα αντιστοιχα υλικα συμφεροντα που εξηπυρετει καθε μια πλευρά..απ τη μια εχουμε τους υπερασπιστες του ΕΑΜ του ΔΣΕ κ αν μη τι αλλο του ΚΚΕ που ανεκαθεν(αυτο ειναι αναμφισβητιτο)υποστηριζαν τα συμφερντα των μη εχοντων κ μη κατεχοντων στα μεσα παραγωγης ,δλδ της εργατικής ταξης κ των φτωχών λαικών στρωματων.Ειναι αυτη η αποψη που δικαιως υποστηριζει οτι στν διαρκεια της κατοχης αγωνιστηκε με αυταπαρνηση χωρις να αποσυρθει σε ξενες χωρες (στο Καιρο)ή να κρατησει επικύνδινα ουδετερη σταση στο ανταρτικο,πράγμα που εκανε η εγχώρια αστική ταξη.Επισης ηταν η μονη πλευρα που ποτε δεν υποστηριξε τα ξενα ιμπεριαλιστικα συμφεροντα οπως εκαναν διαφορα κομματα(Βενιζελου,Παγκαλου,Μεταξά,Πλαστηρα,Παπαγου,Καραμανλη,Γ.Παπανδρεου,Α.Παπανδρεου κλπ)καθως κ δυναμεις χρηματοδοτουμενες απ τους ιμπεριαλιστες(π.χ. το ανταρτικο τμημα του Ζερβα).Εδώ μαλιστα αξίζει να σημειωθει η ανωτερώτητα των αγωνιστών του ΕΛΑΣ που παλευαν αφιλοκερδως για την αυτοδιαθεση του λαούτους κ την ανεξαρτησία της πατριδας τους σε αντιθεση με τους ανταρτες του ΕΔΕΣ οι οποιοι πληρονωνταν σε λιρες απ τους Αγγλους για να πολεμήσουν τους φασιστες(ουσιαστικα ομως πληρώνονταν για να αυξήσουν τν φιλοαγγλική κ φιλοβασιλική ταση στν Ελλαδα).
Απ την άλλη υπαρχει η αποψη της εθνικοφροσύνης η οποια υποστηριζεται με θερμη απο μια μεριδα ατομων που πιστευουν ακομα κ στους δοσιλόγους της κατοχηςκ στους ταγματασφαλιτες στα ταγματα SS κ γενικοτερα αναλονωνται σε μια αντικομμουνιστική προπαγανδα..Οι ηγετες αυτων των ομαδων ήταν ανεκαθεν εμπλεκομενοι στα ξενα συμφεροντα(π.χ. Παπαδόπουλος που χαρακτηριστηκε απο πολλόυς ως μυστικος πρακτωρας της CIA ,ή ακομα αυτος που τον θεωρούμε οι πιο πολλοί μεγα εθνικο ηγετη τον Ελ.Βενιζέλο με την Μεγαλη Ιδέα ενω όπως αποδείχτικε αργοτερα με την αποστολή ελληνικων στρατευματων στην Σοβιετική Εν. το 1918 μετα απο απαιτηση των Βρετανών αλλα και την διείσδυση του ελλνικου στρατου στα βαθη της Τουρκιας με σκοπο τον επεκττισμο των ιμπεριαλιστικων δυναμεων , δεν ηταν παρα ενα πιονι της ιμπεριαλιστικης σκακιερας των <>μας που ευθύνεται για την μικρασιατική καταστροφη και τον διωγμό χιλιαδων Ελλήνων απο την φυσική τους πατριδα).Ενω η υπολοιπη μεριδα ειναι υπερ μιας πιο light εθνικοφροσύνης…αναφερομαι στην μεριδα των κλασσικων αστών πολλοι απο αυτους μπορει να ειναι επιχειρηματιες εργοστασιων και αλλων πολυεθνικών…αλλοι μπορει να ειναι κατοχοι εφημεριδων του τύπου δλδ και μπορούν ευκολα να διαπλαθουν συνειδήσεις…και μερικοι ειναι οι υπαλληλοι τους τα κομματα της ΕΕ και του κεφαλαιου(ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ\ΣΥΡΙΖΑ,ΛΑΟΣ).Πάντως ενα ειναι σιγουρο:οι εργατες και ολαος εχουν πειρα να κρινουν …η ιστορια θα τους βοηθησει σημαντικα.
Τελος θα ήθελα να προτεινω στν διαχειριστη του φορουμ να σβηνονται τα ρατσιστικα και εθνικιστικα τυπου σχολια γιατι τετοιες ιδεολογιες οπως η εθνικοσοσιαλιστικη που εχουν την βια ως μεσο παλης(βλεπε μεθοδους της χρυσης αυγής)ειναι επικύνδινες για την κοινωνια μας και την ανθρωποτητα γενικα κ αυτο ειναι κατι που εχει αποδειχτει ιστορικα.
οι ανατολικοευρωπαιοι ες-ες πολεμησαν για την ελευθερια της χωρας τους και ειναι λογικο να τους θεωρησουν ηρωες.απο τον κομμουνισμο η τον πολυπολιτισμο ,ακομα και εγω θα διαλεγα τον εθνικισμο.κατα τα αλλα ο καρατζαφερης ειναι οργανο του συστηματος κ προδωσε πολυ κοσμο.
Pwlhsh xruswn lirwn kai oxi mono. Dwrean ektimhseis . http://www.facebook.com/pages/Enexyra-Athina/279450458741755